Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü ve HDP'nin çok sayıda ilçe örgütüne sabaha karşı saat 03.00 sıralarında özel harekat polisleri tarafından baskın gerçekleştirildi.

Tarlabaşı’nda bulunan HDP il binasına gelen polisler kapıları kırarak içeriye girdi. Saatlerce arama yapan polis, operasyonun içeriği hakkında bilgi vermedi.

Yapılan baskınlarda en az 15 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. AA ise gözaltına alınanların sayısını 17 olarak geçti.

Gözaltına alınanların Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü de belirtildi.

DİHA’nın haberine göre; baskın sonrasında binaya giren partililer duvarda ırkçı yazılamalarla karşılaştı.

Odalarda asılı bulunan bütün resimlerle kitaplıklarda bulunan Osmanlı Tarihi Ansiklopedisi haricindeki tüm kitaplar yerlere atıldı.



İL EŞ BAŞKANI ERBAŞ: YAPILAN ARAMA DEĞİL, BASKIN!

DİHA'nın haberine göre; polislerin ayrılması sonrası parti binasına gelen HDP İstanbul Eş Başkanı Doğan Erbaş, yapılan baskına sert tepki gösterdi. Doğan, "Bu bir arama değil, bir baskındır. Her şeyin bir usulü var. Bunlarda usul de kalmış değil. Amaç gözdağı vermektir" dedi.

Ana akım medya tarafından yapılan baskına dair "Telsiz ve Jammer bulundu" şeklinde geçilen haberlere de tepki gösteren Erbaş, "Bunlar tamamiyle iftiradır. Arama yapıldığında bizden kimse yoktu. İl binamızda kendi kafalarına göre, yalnız bir şekilde arama yapıyorlar. Bunların amacı terörize etmektir" diye konuştu.