Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclis üyesi Muhhamet İlhan (22) 12 Ağustos’ta Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunduğu sırada bilinmeyen bir numara tarafından arandı. Daha sonra kendilerini polis olarak tanıtan kişiler İlhan’la görüşmek istedi. Bunun üzerine Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giden İlhan, emniyet binası önünde beyaz bir araçla önü kesilerek zorla araca bindirilmeye çalışıldı. İlhan’ın araca binmemesi üzerine emniyet binasına alınan İlhan, götürüldüğü TEM Şubesi’nde bir odada 2 polis tarafından sorgulandı. 

AİLESİYLE TEHDİT EDİLDİ

İlhan, polislerle arasında geçen diyalogu ise şöyle anlattı: “Bana geleceğimle ilgili soru sormaya başladılar. HDP Genel Merkez çalışanları hakkında soru sordular. Sonra ailemle tehdit edildim. Ablamın ve babamın çalıştıkları yerleri söylediler. Bana burada konuşulan şeylerin dışarıya çıkması halinde ailemin işlerine yansıyacaklarını söylediler. ‘Harekete Geç' kampanyası dahilinde yaptığımız çalışmaları sordular. Bana; 'Biz senle abi kardeş olmak istiyoruz’ dediler. HDP’nin yasal bir parti olmadığını sürekli dayattılar.” 

İKİNCİ KEZ TEHDİT EDİLDİ

Emniyetteki gayri resmi sorgusunun ardından serbest bırakılan İlhan, iki gün sonra ilçe merkezinde tekrar bir polisin tehdidine maruz kaldı. Kendisini tehdit eden kişinin emniyette ifadesine giren polislerden biri olduğunu anlatan İlhan, bu duruma son verilmesini istedi. 

Kaynak: MA