Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Fransa’nın güneyindeki Nice’de gerçekleştirilen katliamla ilgili açıklama yaptı.

Yüksekdağ ve Demirtaş’ın açıklaması şöyle:

“Fransa’nın Nice kentinde en az 84 kişinin acımasızca ve barbarca katledildiği, yüzlerce insanın yaralanmasına sebep olan terör saldırısını en sert şekilde kınıyor, lanetliyoruz.

“Bu insanlık düşmanı saldırı sadece bir kişi tarafından gerçekleştirilmiş gibi görünse de, bu saldırının niteliğinin ve açığa çıkan sonuçların IŞİD’i işaret ettiği anlaşılmaktadır.

“IŞİD’in daha önce gerçekleştirdiği Atatürk Havalimanı saldırısı, Paris katliamları ve Tunus plaj saldırısı ile benzerlikleri olan bu katliamın da farklı halklar ve kimlikler arasında nefretin aşılanmasını amaçladığı açıktır.

DAYANIŞMA MESAJI

“Bu tür katliamlara karşı halkların verebileceği en güçlü yanıt daha fazla dayanışma, farklı kimlik ve kültürlerin daha fazla sahiplenilmesi, IŞİD türü yapılara karşı etkin mücadele olacaktır.

“IŞİD ve benzeri katliamcı örgütlerin Türkiye ve Fransa başta olmak üzere dünyanın önemli merkezlerinde insanlık düşmanı saldırılar gerçekleştirebiliyor olmasının sorumluluğu, aynı zamanda bu zihniyetleri ve yapıları destekleyen, büyüten çeşitli siyasi iktidarlar ve egemen güçlerin üzerindedir.

'ULUSLARARASI BİR SORUŞTURMA BAŞLATILMALI'

“Bu nedenle özellikle Suriye ve Irak’ta örgütlenerek Türkiye sınırı üzerinden dünyanın her köşesine yayılma imkanı bulan IŞİD, El-Nusra, Ahrar-uş Şam ve benzeri terör örgütlerinin hangi hükümetler tarafından dolaylı ya da doğrudan desteklenmekte olduğunu açığa çıkarmak amacıyla uluslararası ve bağımız bir soruşturmanın başlatılması gerekmektedir.

“HDP olarak, bu suçların her yönüyle aydınlatılması amacıyla uluslararası bir soruşturmanın başlatılmasına her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz.

“Fransa halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Fransa halkının acısını tüm içtenliğimizle paylaşıyor, dayanışma duygularımızı iletiyoruz.”