HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören yazar aşar Kemal'i ziyaret ederek, doktorlarından bilgi aldı.

Yüksekdağ, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Yaşar Kemal'in Türkiye toplumu bakımından çok özel bir değer olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu zamana kadar Türkiye toplumunun sesi duyulmayan, gerçeği görülmeyen, bütün ezilenlerin sesi, soluğu, dili oldu. Biz onun diliyle, haklılığımızı, acılarımızı, umudumuzu konuşturduk. Biz onun yazılarıyla, yaşama ve gerçeğe tutunan o edebiyat ve mücadele anlayışıyla kendimizi ifade etmeyi başarabildik. Türkiye toplumunun bütün zenginliğini, değerlerini, birikimini, kendi kişiliğinde ve edebiyatında bütünleştiren çok değerli bir şahsiyet. Bugün onun sağlığına kavuşması, bütün Türkiye toplumunun, halklarının isteği, özlemi. Bugün Sayın Yaşar Kemal'in bir hastalıkla karşı karşıya olması hepimizin acısı aynı zamanda. Bu acının içerisinde, biz, onun bize verdiği ve yazılarıyla nakşettiği başka bir şeyi daha çok güçlü yaşıyoruz; umudu ve yaşama tutunma isteğini yaşıyoruz aynı zamanda."

"KALEMİ, EDEBİYATI VE YAŞAMA BAKIŞ AÇISI EN BÜYÜK GÜCÜDÜR"

Yüksekdağ, bugün Yaşar Kemal'in ağır bir hastalık yaşıyor olmasının umudu asla ortadan kaldırmadığını ifade ederek, "Asla ve asla umudumuzu yitirmiyoruz. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz; Sayın Yaşar Kemal kalemi kadar güçlü bir şahsiyet. Sayın Yaşar Kemal mücadelesi kadar güçlü bir şahsiyet. Onun kalemi, edebiyatı ve yaşama bakış açısı en büyük gücüdür aynı zamanda. Bütün Türkiye halklarının gücünü kendi kişiliğinde bütünleştirmiş bir isimdir" diye konuştu. (Haberler.com)