Bahçesaray’a gelen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, çığ felaketinde yaralananlara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Temelli, "İktidarın görevi bu felaketleri önlemektir. Çığ felaketine karşı çok duyarlı bir çalışmanın yapılması gerekirken, ülke yönetme yerine algı yönetmeye kalkışmasının bir sonucunu yaşadık” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, HDP milletvekilleri, Van ve bölge HDP il yöneticileri yaşanan çığ felaketinin ardından yaralı olarak kurtulan yurttaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

POLİS BASIN AÇIKLAMASINI ENGELLEMEK İSTEDİ

İlk olarak Van Bölge Hastanesi'nde kalan yaralıları tek tek ziyaret eden Temelli, Bayındır ve beraberindekiler yaralılar hakkında hastane yetkililerinden bilgi aldı. Ardından YYÜ Dursun Odabaşı Araştırma Hastanesi'ne geçen heyet burada da tüm yaralıları ve ailelerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ziyaretin ardından Temelli, Bayındır ve beraberindekiler hastane önünde basın açıklaması yapacakları sırada polislerin engeliyle karşılaştı. Polis amiri, kamu binası önünde basın açıklaması yapılamayacağını söylemesi üzerine kısa bir tartışma yaşandı. Ardından Temelli basın açıklaması yaptı.

'ÜLKE YÖNETME YERİNE ALGI YÖNETMEYE KALKIŞMASININ BİR SONUCUNU YAŞANDIK'

Yaşanan acının çok büyük olduğunu belirten Temelli, "Burada çok büyük bir felaket yaşandı ama bu felaket sadece çığa bağlanacak bir felaket değil. Dünyanın her yerinde büyük çığlar oluyor, dünyanın her yerinde kayıplar oluyor fakat bu denli felaketler yaşanmıyor. Bu kadar büyük felaketlerin yaşanmasının sebebi bu ülkenin artık felaketler ülkesine dönüşmesinden kaynaklanıyor. İlk çığ felaketinden sonra, 2''inci felaket yaşanmayabilirdi. Çığ felaketine karşı çok duyarlı bir çalışmanın yapılması gerekirken, maalesef orada algı yönetme meraklılarının ülke yönetme yerine algı yönetmeye kalkışmasının bir sonucunu yaşandık ve onlarca insanımızı kaybettik" dedi.

'İDARENİN YAPACAĞI ŞEY BU FELAKETLERİ ÖNLEMEKTİR'

Hastanelerde yaralı olan 60 kişiyi ziyaret ettiklerini söyleyen Temelli, "Kentimiz büyük bir acı yaşadı. Hastanede olan yaralılar kısa sürede taburcu olacak. Bu ülkede deprem olabilir, çığ olabilir ama bu doğal afetlere karşı tedbir almak hükümetin, iktidarın, valilerin, kaymakamların görevidir. Valililerin görev kayyımlık yapmak değildir. Cumhurbaşkanı başdanışmanlarının görevi şov yapmak değildir. İdarenin yapacağı şey bu afetlere karşı önlem almaktır.  Çığ gibi bir felaketin bu denli büyük yaralar açması engellenebilirdi. Bahçesaray meselesi dün ortaya çıkmış bir mesele değildir. Yıllardır üzerine konuşulan ve bir türlü çözüm bulunamayan bir durumdur. Arkadaşlarımız  bugün meclis çalışmalarına katılmadı. Böylesi büyük acıların yaşandığı bir dönemde hala imar kanunlarıyla depreme davetiye çıkarmak, Ahlat'a gidip saray yapmak meclisin derdi olmamalıdır. Bu tür acıların yaşanmaması için tedbirlerin alınması gerekiyor" diye konuştu.

Temelli son olarak, tüm halkı Bahçesaray halkıyla dayanışmaya çağırdı.