HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, saldırıya uğrayan Kürt işçileri arayarak, yaşananların hesabının sorulacağını belirtti. HDP heyeti, incelemelerde bulunmak üzere işçileri ziyaret edecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, fındık toplamak için gittikleri Sakarya’nın Ortaköy ilçesine bağlı Sırt Mahallesi’nde 4 Eylül’de saldırıya uğrayan Kürt işçileri aradı. İşçilerden Hamdin Demir’i arayan Sancar, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Görüşmede Sancar’ın, işçilerinde saldırının detaylarına ilişkin bilgi aldığı ve her koşulda hesabını soracaklarını dile getirdiği belirtildi. 
 
Saldırıya ilişkin HDP tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Sakarya’da ırkçı saldırıya uğrayan Kürt işçilerle birlikte olmayı sürdürüyoruz. Olaydan hemen sonra Mardin milletvekillerimiz Ebru Günay ve Pero Dündar başta olmak üzere il yönetimimiz, PM ve MYK üyelerimiz saldırıya uğrayan işçilerle yakından ilgilenerek, manipülasyonları ve olayı örtbas etme girişimlerini önlemeye çalıştı” denildi.
 
HEYET İŞÇİLERİ ZİYARET EDECEK
 
Öte yandan HDP Sözcüsü Ebru Günay, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Kürdistani ittifakın temsilcileri, HDP il ve ilçe yöneticilerinden oluşan bir heyetin yarın işçileri ziyaret edeceği belirtildi. 
 
 Heyet, yapacağı incelemelerin sonucunu kamuoyuna açıklayacak.

Kaynak: MA