HDP Diyarbakır milletvekili adayları Ankara’daki çalışmanın ardından bu sabah Diyarbakır’a döndüler. HDP Diyarbakır milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Feleknas Uca, Ziya Pir, Nimetullah Erdoğmuş ve İmam Taşçıer konuşma yaptı.

Ziya Pir, “3 yıl önce tamamlayamadığımızı 24 Haziran’da tamamlayacağız” diyerek “Onu başkan yaptırmayacağız. Tutuklu vekiller ve belediye başkanları bizlerin geleceği için tutuklular ve bedel ödüyorlar. Onlar bir buçuk yıldır içeride, biz bir ay gece gündüz çalışalım, tamam mı?” diye sordu. Kitle, Pir’in sorusuna “tamam” diye karşılık verdi. Pir, “HDP’yi sandıkları gömün diyenleri sandıklara gömün” diyerek konuşmasını bitirdi. Yeni dönemde aday gösterilmeyen Sibel “Tarihe yön veren Amed yine tarihe yön verecek, bunu 24 Haziran’da hep beraber göreceğiz. Haklıyız, kazanacağız. Biz çok güçlüyüz ama dağınığız, bir araya gelirsek başaracağız” dedi.

‘HAYFINIZI ALMAYA VAR MISINIZ?’

Konuşmaların ardından yeni dönem milletvekili adaylarının tanıtımına geçildi. Diyarbakır 1. sıra milletvekili adayı Selçuk Mızraklı, “Kentleri yıkılanlar, işinden edilenler olarak seçtiğimiz vekilleri ve belediye başkanlarını tutuklayanlardan hayfımızı almaya var mısınız?” diye sordu. Hişyar Özsoy, “Değerlerinize helal getirmeyeceğiz, size layık olacağız, muhakkak kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Garo Paylan, Diyarbakır’ın vekili olmaktan gurur duyduğunu dile getirerek, “Selahattin Demirtaş’a layık olmak için bir ay boyunca çalışmaya var mısınız? Demirtaş’ı cezaevinde tutarak çalışma yapmasına izin vermiyorlar. Bizler de 24 Haziran’da Demirtaş’a cevabımızı ve selamımızı güçlü bir şekilde verecek miyiz?” diye sordu.

Kaynak: Gazete Duvar