20’incisi düzenlenecek olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ne dair tartışmalar sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Emek Partisi (EMEP) yazılı bir açıklama yaparak “Festival artık ihtiyaca cevap olmadığı gibi misyonunu da büyük oranda yitirmiştir” diyerek başkaca öneriler sunmuştu. HDP Dersim İl Örgütü de yaptığı yazılı açıklamada "Parti olarak düşüncemiz büyük kitlelerin bir araya geleceği etkinliklerden uzak durulması ve bu yılda festivale ara verilmesi yönündedir” dedi.

CİDDİ RİSK TEŞKİL ETMEKTEDİR

HDP’nin açıklamasında festivalin tarihsel sürecine de değinilerek “Parti olarak festivalin önemini vurgulamakla birlikte halkımızın sağlığı birinci derecede görevimiz olmalıdır.  Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte Dersim dışında yaşayan halkımız kendi topraklarıyla buluşmuş ve şu anda büyük kalabalık oluşturmuştur. Dersimin güzel doğasıyla buluşmak isteyen Dersim dostları da tatillerini Dersim’de geçirmektedirler. Şu anda vadilerimiz yoğun insan baskısı altındadır. Festival etkinliğinin duyurulması halinde katılmak isteyen kitlelerin sayısı artacak ve alt yapı tesislerimiz yetersiz kalacaktır. Zaten salgın için ülkede başta hükümet olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlar yetersiz önlemler almış hastalık hızlı yayılmıştır. İlimizde de valilik, sağlık müdürlüğü ve yerel yönetimlerin ek önlemleri olmadığı için salgının yayılması hızlanacaktır. Ayrıca Covid-19’un Delta varyantı dünyada hızlı yayılmakta büyük kitlelerin bir araya geldiği ortamda ciddi risk teşkil etmektedir” denildi. 

"BİR KİŞİ DAHA KAYBETMEK İSTEMİYORUZ"

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Parti olarak düşüncemiz büyük kitlelerin bir araya geleceği etkinliklerden uzak durulması ve bu yılda festivale ara verilmesi yönündedir. Salgından dolayı birçok insanımızı kaybettik ve bir kişi bile daha kaybetmek istemiyoruz. Munzur Kültür ve Doğa Festivalimizi gelecek yıllarda sağlıklı bir ortamda kutlamak dileğimizle.”