Diyarbakır'ın Lice ileçesinde  polise ait zırhlı aracın çarptığı otomobildeki 5 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili HDP'den açıklama geldi. 

HDP tarafından yapılan açıklamada, "Panzerler ve zırhlı araçlar Kürt kentlerinin sokaklarında ölüm makineleri olarak çalışıyor" denildi.

Geçtiğimiz aylarda Silopi'de 2 çocuğun ölümüyle sonuçlanan olayın hatırlatıldığı açıklamanın devamı şöyle: 

Daha önce birçok sivil kişinin ölümüne sebep olan zırhlı polis araçları, bu kez Diyarbakır Lice’de can aldı. Lice’de zırhlı aracın bir otomobile çarpmasıyla otomobildeki 5 sivil yaşamını yitirdi. 

Aynı bölgede bir gün önce özel harekât polislerini taşıyan bir midibüsün, yolcu minibüsüne çarpması sonucu da 2 sivil yaşamını yitirmiş, 18 kişi yaralanmıştı. Bu kez onların taziyelerine gidenler de katledildi. 

Panzerler ve zırhlı araçlar Kürt kentlerinin sokaklarında ölüm makineleri olarak çalışıyor. Daha önce bir zırhlı araç bir evin duvarını yıkarak 2 çocuğun yataklarında ölmelerine neden olmuştu. Yine geçtiğimiz günlerde Lice’de trafiğe kapalı alanda bir yaşlı anayı polis panzeri ezerek katletti. 

Kolluk kuvvetlerinin işledikleri insanlık dışı bu suçlar ne yazık ki gerektiği gibi soruşturulmamakta, suçlular cezalandırılmamaktadır. Çünkü bu uygulamalar, bu fütursuz davranışlar, bu siyasi infazlar kimi amir mercilerin bilgisi dahilinde ve teşvikleriyle gerçekleşmektedir. 

Bir kez daha polis panzerinin katlettiği insanlarımız için Allah’tan rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. 

Bu infazlar konusunda hukuk alanındaki çabalarımızı sürdüreceğimizi vurguluyoruz. İnsan hakları örgütlerinden, sivil toplum kuruluşlarından ve konunun uzmanı bağımsız kişilerden oluşan bir heyetin bu durumu incelemek ve bir rapor hazırlamak üzere bölgeye gitmesini öneriyoruz.