Meclis'te İYİ Parti’nin verdiği araştırma önergesi ile gündeme gelen "T.C. ibaresinin kamu kurumlarının tabelalarına yeniden yazılması" teklifinin reddedilmesinde CHP'lilerin evet, AKP'lilerin ret, HDP ve MHP'lilerin ise çekimser kalmasının ardından muhalefetin eleştirilerinin hedefi olan HDP'nin neredeyse tüm önergelere "çekimser" kaldığını gösteren bir tablo yayınlandı.

Ancak bu tablonun sahte olduğu ortaya çıktı. HDP yayınladığı tablo ile iddia edildiği gibi bütün önergelere çekimser oy kullanmadıklarını gösterdi.

HDP'nin resmi sosyal medya hesabından yayınlanan listeye göre HDP şimdiye kadar yalnızca bir kanun teklifi oylamasında çekimser kalmış. O da spekülasyonlara malzeme yapılan "T.C. ibaresinin kamu kurumlarının tabelalarına yeniden yazılması" teklifi...

Konuyla ilgili atılan tweette "Meclis'te son iki haftadır kadına yönelik şiddetten Tahir Elçi cinayetinin araştırılmasına kadar verilen önergeleri kabul ve reddeden partilerin listesi gerçekleri gösteriyor. Algı yönetimi yapanlara hatırlatalım ki, gerçekler kayıtlardadır, çarpıtma çabaları boşunadır." denildi.

Kaynak: Artı Gerçek