1 Kasım seçimlerine sayılı gün kala Hakkari ve ilçelerinde uygulanan internet ve elektrik kesintileri HDP tarafından meclis gündemine taşındı.

Başbakan Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e verilen önergede seçim güvenliği konusunda endişeler dile getirildi.

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesinde şu görüşlere yer verdi:

"Son dönemlerde partimizin büyük bir oy farkıyla seçimi kazandığı yerlerde iktidar tarafından toplumu bastırma, yıldırma politikaları ile halkı kuşatmış durumdadır.

Vekilliğini yaptığımız Hakkari bölgesinde halk üzerinde uygulanan ağır bir askeri ve polis şiddetinin yanında sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı özellikle Yüksekova'da uygulanan elektrik kesintisi, internet bağlantıları kesimi ve mobil ağlar üzerinden kısmi uygulanan internet kesimi ile adeta şehrin ülkenin kalan ile bağlantısının kesilmesi manidardır.

Ha keza Suruç katliamından sonra Hakkari ve ilçeleri başta olmak üzere, Türkiye gündemli habercilik yapan sitelerin erişime kapatılması, sonrasında mobil ağ hatlar üzerinde servis edilen internet paketlerine yapılan erişimsizlik ve her gün defalarca uygulanan elektrik kesintileri halk üzerinde yapılan ambargonun açıklığıdır.

1 Kasım seçimlerine az bir zaman kala özellikle Hakkari ve ilçeleri başta olmak üzere bütün bir bölge genelinde uygulanan elektrik ve internet kesintileri; seçimlerin sağlıklı bir ortamda yapılması, seçim güvenliği ve şeffaflığı konusunda halkımız tarafından endişe ile karşılanmaktadır. Seçimlerle ilgili halkımızda oluşan bu negatif algının ortadan kaldırılması ve uluslararası kamuoyunda da oluşabilecek herhangi bir tepkinin önüne geçmek için hükümetinizi bu konuda ciddiyete ve sorumluluğa davet ediyoruz" denildi.