Edirne Valiliği’nin Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Pazar günü Meclis Grubu'nu toplayacağı, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun 4 kilometre yarıçaplı alan içindeki etkinliklerin yasaklaması kararını,

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, “suçluluk psikolojisinin hukuka aykırı bir karara dönüşmüş hali” olarak yorumladı.

‘HUKUK DEĞİL, HUKUKSUZLUK’

3 yıldan beri HDP ve fikriyatının Türkiye’de tasfiye edilmek istendiğine dikkat çeken Baydemir, “Asla ve kata bu hukuk dışı, demokrasi dışı yönelime boyun eğmedik, boyun eğmeyeceğiz. Bugün parlamentonun 3’üncü büyük partisinin eşbaşkanları, grup başkanvekilleri, milletvekilleri cezaevinde rehin tutuluyor. Milletin iradesiyle seçilen belediye başkanları cezaevinde rehin tutuluyor. Bu hukuk değil, hukuksuzluk, adalet değil, adaletsizliktir” dedi.

‘1 EKİM’DEKİ SEREMONİ TİYATRODUR’

HDP’ye uygulanan hukukun "düşmanlık hukuku" olduğunu ifade eden Baydemir, “Bizler tam da bunlara dikkat çekmek ve tıkatılan demokratik siyasetin kanallarını açmak için mücadele ediyoruz. Eşitlik, özgürlük, onurlu bir barış ve adalet için mücadele ediyoruz.

Bizler, 1 Ekim’de parlamentoda yapılacak seremoninin göstermelik olduğunu düşünüyoruz. Bir tiyatro olduğunu düşünüyoruz. Çünkü 10 milletvekili şu anda cezaevinde. Dolayısıyla milletin iradesine söyleyebilmemiz için milletin iradesinin seçmiş olduğu temsilcilerin parlamentoda olması gerekiyor. Biz bundan dolayı Edirne Cezaevi’nin önünde olacaktık” şeklinde konuştu.

‘PROGRAMIMIZDA DEĞİŞİKLİK YOK'

Programlarında herhangi bir değişikliğin olmadığını belirten Baydemir, 1 Ekim’de en geç saat 13.30’da Edirne Cezaevi’nin kapısında olacaklarını söyledi. Baydemir, son olarak “Biz bu hukuka aykırı kararın bir an önce kaldırılması, böylesi bir hukuksuzluğa düşülmemesi çağrımızı yineliyoruz” diye konuştu.