HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Şırnak'ta Hacı Lokman Birlik'i katlettikten sonra cansız bedenini "akrep" adı verilen aracın arkasına bağlayarak sürükleyen polislerin meslekten atıldığını açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu yalanladı.

Selin Gördüner'in Cumhuriyet gazetesindeki  haberine göre Birlik, “Ama dosyada öyle bir belge yok. Görevden uzaklaştırıldığı söylenen 2 kişinin sadece kamerayla çekim yaptığı için görevden uzaklaştırıldığı iletildi. Bu hukuk mudur? Adalet midir? Başbakan’ın hukuku herhalde bu” dedi.

NE OLMUŞTU?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şırnak'ta Hacı Lokman Birlik'i katlettikten sonra cenazesini zırhlı aracın arkasına bağlanarak yerlerde sürükleyen polislerin meslekten ihraç edildiği söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı: "Bir video vardı hani terörist cenazesini sürükleyenler. Meslekten men edildi, gerekli işlemler yapıldı. O duvarlara yazı yazan herkes hakkında gerekli işlemler yapıldı. Bana intikal edilip de işlem yapılmamış hiçbir şey yoktur. Bu konuda hiç tavizimiz yok ve varsa bildiğiniz bir şey bize de intikal ettirin"