HDP, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Uzman Çavuş Musa Orhan ile ilgili HDP'yi hedef alan sözlerine tepki gösterdi. HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, "İçişleri Bakanının hassasiyeti ne ağabeyinin polis olması ne de tecavüz; onun hassasiyeti örtme çabası" dedi. 

Ahmet Hakan'a konuşan Bakan Solu'nun sözlerini hatırlatan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran Soylu'ya seslendi. Bakan Soylu'nun hasasiyetin ne olduğunu bilemdiğini  belirten Başaran,  "Peki, bugün İçişleri Bakanı ne dedi? Hassasiyetleri varmış, şiddete karşı bir hassasiyetleri varmış. Genç kadının ağabeyinin polis olması kendi açılarından bir hassasiyet nedeniymiş. Biz esas hassasiyeti iyi biliyoruz. Ne genç kadının ağabeyinin polis olması ne de genç kadının günlerce hürriyetten yoksun bırakılıp intihara sürüklenmesi bu kişilerin hassasiyeti değil. Hassasiyet ne biliyor musunuz? Hassasiyet failin kimliği, hassasiyet örtme çabası. Eğer gerçekten bir hassasiyet olsaydı bu meseleyi araştırır, bu kişinin ceza alması için ellerinden geleni yaparlardı" ifadesini kullandı. 

SOYLU NE DEMİŞTİ? 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batman'da uzman çavuş Musa Orhan'ın 18 yaşındaki İ.E.'ye cinsel saldırıda bulunarak intihar etmesine yol açan uzman çavuş Musa Orhan'a ilişkin:

"Olayı tüm evreleriyle ele alıp titizlikle incelemek lazım. Cenaze, bizim cenazemizdir. İki nedenden dolayı bizim cenazemizdir: Görevimiz gereği mesuliyetimiz var, bu bir. İkincisi de bu aile bir polis ailesi. Genç kızımızın abisi mesai arkadaşımız, bir polis memuru. Bu açıdan da mesuliyetimiz var.

Elbette bu olayın bazı çevreler tarafından sürekli gündeme getirilmesinin temel nedeni HDP milletvekilinin ve diğer PKK’lıların yaptıklarının üstünü örtmektir. Tecavüze de şiddete de zerre kadar prim vermeyiz. Her ikisine de tabii ki hayır!" demişti. 

Demokrat Haber