HDP, Ahmet Hakan'ın CNN Türk'te yeyınlanan programında HDP'ye yönelik sözleri ile ilgili  suç duruyurusunda bulundu. Parti tarafından yapılan açıklamada, "Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonumuz, halkı kin ve düşmanlığa teşvik ve iftira suçlarını işlediği gerekçesiyle Ahmet Hakan hakkında suç duyurusunda bulunmuş, soruşturma başlatılmasını talep etmiştir" ifadesine yer verildi. 

Açıklamanın devamında; "CNN Türk'te 1 Nisan Çarşamba günü yayınlanan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuk olduğu Tarafsız Bölge programında sunucu Ahmet Hakan, 'İstanbul ve Ankara Belediyelerinin yapacağı yardım kampanyası ile bir HDP'li belediyenin bir terörist için yapacağı bir kampanya aynı kefeye koyulabilir mi' ifadelerini kullanmıştır" denildi .

BELEDİYELERDEN KAMPANYA

Koronavirüs salgını nedeniyle, başta Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyeleri olmak üzere, iktidar ve muhalefet partili bazı belediyeler, salgın nedeniyle işini yapamayan, dışarı çıkamayan ya da işsiz kalanlar başta olmak üzere ekonomik olarak zor koşullarda olan yurtaşlara yardım için "bağış kampanyaları" başlatmıştı. 

HESAPLAR BLOKE EDİLDİ  

'Milli Dayanışma Kampanyası'nın başlatılmasından bir gün sonra, 31 Mart'ta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 il valisine genelge göndererek, bazı belediyelerin valilik izni olmadan yardım kampanyası başlattığını belirtip sözkonusu belediyeler hakkında işlem yapılmasını istedi:

"Son günlerde bazı yerel yönetimler başta olmak üzere kurum, vakıf ve derneklerin 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun açık hükümlerine rağmen herhangi bir izin almadan bazı hesapları ilan ederek yardım toplama faaliyetine giriştikleri görülmüştür. 'İzin alınmadan girişilen yardım toplama faaliyetleri güvenlik kuvvetlerince derhal menedilir ve sorumlular hakkında kovuşturma yapılır' hükmü çerçevesinde gerekli işlemler yapılacaktır."

Bu genelgenin hemen ardından da İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Ankara ve İstanbul valiliklerine gönderdiği yazıda, yardım toplama yasasındaki hükümleri anımsatarak, kampanyaların durdurulması, banka hesaplarının da bloke edilmesini isterken, bağış kampanyası hesap numaralarını verdi.

Sözkonusu yazılar, bağış kampanyalarının açıldığı bankalara da gönderilererek, hesapların bloke edilmesi istendi. Ardından da Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı bağış hesapları bloke edildi.

(Demokrat Haber)