HDP Beşiktaş İlçe Başkanlığı’nda bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.

Yangın sırasında binada kimsenin bulunmadığı öğrenildi. Olay yerine gelen HDP İl Eşbaşkanı Cesim Soylu, kundaklamadan şüphelendiklerini söyledi.

Sinanpaşa Mahallesi Çelebi Oğlu Sokak üzerinde bulunan HDP Beşiktaş İlçe Başkanlığı’nda öğle saatlerinde bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, sokağa çıkan yolları araç trafiğine kapatarak önlem aldı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Yangın sırasında binada kimsenin bulunmadığı öğrenildi. Yangında HDP’nin seçim malzemelerinin yandığı bildirildi.

Olayın ardından ilçe binasına gelen HDP İl Eşbaşkanı Cesim Soylu, “Şu anda olaya ilk bakıldığında ortaya çıkan şey çokta doğal bir yangın biçiminde olmadığı anlaşılıyor. Yangının çıktığı yerde elektrik falan yok. Bizim malzemelerimizin olduğu yerdir. Yangın oradan yayılmış. Tabiki biliyorsunuz son dönemdeki İstanbul dahil olmak üzere bir çok ildeki binalarımız yakıldı, kundaklandı. Bilemiyoruz binalarımıza karşı böyle saldırılar bununda bir parçası olduğunu düşünüyorum. Bir kundaklamadan şüpheleniyoruz ama sonuç yok araştırıyoruz. Şu andaki şüphelerimizi haklı çıkaran sebeplerimiz var. Elektriğin olmadığı yerde yangın ordan çıkmış. O sırada kimse yokmuş.” dedi. (Birgün)