Halkların Demokratik Partisi dün sabah saatlerinde gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk için açıklama yaptı.

Açıklamada, “Aysel Tuğluk’un gözaltında tutulması sadece hukuk açısından değil demokrasi açısından da büyük bir garabettir. Bir hukuk insanına yapılan bu muamele hükümetin adalet anlayışının ne kadar zaaflı olduğunun da bir göstergesidir. Aysel Tuğluk derhal serbest bırakılmalı ve sürdürülen hukuksuzluk sona erdirilmelidir” denildi.

HDP’nin, açıklaması şu şekilde:
 
'AYSEL TUĞLUK DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR'
 
Yıllardır hukuk ve insan hakları mücadelesinin ödünsüz savunucusu olan Aysel Tuğluk, iktidarın son operasyonunda Pazartesi günü gözaltına alındı. Partimizin Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı halen Diyarbakır TEM’de gözaltında tutulmaktadır.
 
Aysel Tuğluk aynı zamanda cezaevinde tamamen hukuksuz bir biçimde tutulan Eş Genel Başkanlarımızın ve milletvekillerimizin de avukatı ve düzenli görüşmecisidir.
 
Demokratik siyaset alanında, Meclis’te ve birçok demokratik kurumda yıllarca barış, adalet ve eşitlik mücadelesini sürdürmüş olan Aysel Tuğluk’un gözaltında tutulması sadece hukuk açısından değil demokrasi açısından da büyük bir garabettir.
 
Bir hukuk insanına yapılan bu muamele hükümetin adalet anlayışının ne kadar zaaflı olduğunun da bir göstergesidir. Aysel Tuğluk derhal serbest bırakılmalı ve sürdürülen hukuksuzluk sona erdirilmelidir.

(Haber Merkezi)