Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadıköy İlçe Örgütü, yıkılma tehdidiyle karşı karşıya olan Tuzla'daki Ermeni Yetimhanesi Kamp Armen'i ziyaret etti.

Tuzla'daki yetimhaneye ziyarette bulunan HDP üyeleri ve gönüllüleri adına Murad Mıhçı açıklama yaptı. Mıhçı, Kamp Armen'in asıl sahiplerinin Ermeni halkı olduğunu ve yetimhanenin iade edilmesi gerektiğini belirtti.

Yetimhanenin iade edilmesi ve yıkılmaması için 53 gündür direnişte olan Kamp Armen Dayanışması adına Alexis Kalk konuşma yaptı. HDP üyelerinin ziyaretine ilişkin konuşan Kalk, “Biz burayı yaşayan bir yer haline getirmeye çalışıyoruz. Bu nedenle sizlerin burada olması çok önemli” dedi.

Kamp Armen'in tarihini anlatan Alexis Kalk, "Bizler hâlâ buranın tapusunu almış değiliz ve tapu alınana kadar buradaki direnişimiz devam edecek. Bizle birlikte direnişe destek verenler sadece Ermeni halkı değil, Kürtler, Aleviler, Lazlar, Türkler, Yahudiler, Süryaniler birçok inanç ve kurumdan insanlar bizlerle birlikte direndi, dayanışma gösterdi. Bu noktada HDP'nin ziyareti de bizlere güç veriyor” dedi.

Konuşmaların ardından Kamp Armen Dayanışması'nın düzenlediği etkinliklere geçildi. (ETHA)