HDP, Diyarbakır, İstanbul, Van ve İzmir’de gerçekleştirdiği Vicdan ve Adalet Nöbetleri’ninin ardından yeni yol haritasını açıkladı. 

6 ilde büyük miting organize edilirken moral, motivasyon içinde halk şölenleri düzenlenecek.

Nergis Demirkaya'nın Gazete Duvar'da yer alan habere göre, HDP Örgütlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, parti yöneticileri, milletvekilleri ve il-ilçe başkanlıklarına “Demokrasi ve Barış Mücadelesi 2. Dönem Siyasi Kampanya Planlaması” başlıklı genelge gönderdi.

Vicdan ve Adalet nöbetinin “Herkes için adalet” şiarıyla sürdürüleceği belirtilen genelgede siyasi kampanyanın 2. dönem programı yer aldı. Kasım ayı ortasına kadar, yaklaşık 2.5 ay sürecek kampanya aynı dönem yapılacak il kongreleri ile birlikte yürütülecek.

6 İLDE MİTİNG YAPILACAK

HDP’nin programına göre 6 ilde miting yapılacak. 10 Eylül’de İstanbul’da, 17 Eylül’de Diyarbakır’da, 20 Eylül’de Van’da, 24 Eylül’de Adana’da, 30 Eylül’de Mersin’de ve 14 Ekim’de İzmir’de miting düzenlenecek. Mitinglere yerel demokrasi güçlerinin katılması sağlanacak.

NÖBET DESTEKÇİLERİYLE BULUŞMA

Program kapsamında 30 Eylül’de İzmir’de, 1 Ekim’de İstanbul’da Vicdan ve Adalet Nöbeti eylemini ziyaret eden siyasi partiler, STK’lar, meslek örgütleri, sendika ve dernekler, basın yayın kuruluşları, gazeteci, yazar ve sanatçılarla “Herkes için Adalet” şiarıyla buluşmalar gerçekleştirilecek.

KENT SEMPOZYUMLARI, HALK ŞÖLENLERİ YAPILACAK

7-15 Ekim tarihleri arasında Antalya, Bursa, Adana ve Kocaeli’nde demokrasi güçlerinin katılımıyla demokrasi mücadelesi eksenli sempozyumlar yapılacak.

Program kapsamında moral sağlayıcı etkinlikler de düzenlenecek. Ekim ayı boyunca, Ankara, Adıyaman, Malatya, Antep, Hatay, Manisa, Muğla, Trakya, Aydın, Denizli, Bursa, Kocaeli ve Antalya’da şölenler düzenlenecek.

Ekim ayı parti yöneticileri ve milletvekillerinin de partinin yüksek oy aldığı iller kapsamında bölge gezisi yaptığı ay olacak.