"Ben askerim" diye bağırdığı iddia edilen bir kişi elindeki bıçakla oturma eylemi yapan HDK'lılara saldırdı. Yaralanan kişinin durumunun iyi olduğu bildirildi.

ANKARA - Halkların Demokratik Kongresi ( HDK ) bileşenlerinin eylemine bıçaklı saldırı oldu. “Ben askerim” diye bağırdığı iddia edilen bir kişi elindeki bıçakla oturma eylemi yapan HDK’lılara saldırdı. Yaralanan bir kişinin durumunun iyi olduğu bildirildi.

Radikal'den Mehmet Bilber'in haberine göre HDK’nın Rojava ’da yaşananları protesto etmek için her Cumartesi günü Güvenpark’ta düzenlediği oturma eylemine bıçaklı saldırı oldu.

HDK’lıların oturma eylemi yaptığı sırada yanlarına gelen iki kişi sözlü sataşmalarda bulundu. Bir süre devam eden tartışmanın ardından şahıslardan biri daha sonra “ben askerim” diye bağırarak bıçak çekti. Elindeki bıçakla eylemcilerin üzerine yürüyen saldırgan bir kişiyi yaraladı. 4 yerinden bıçakla yaralanan eylemci Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralının durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bıçaklı saldırgan ise arkadaşıyla birlikte çevrede bulunan sivil polisler tarafından gözaltına alındı. Kimlikleri kontrol edilen şahısların asker olduğu anlaşıldı. Saldırganlar daha sonra askeri inzibata teslim edildi.