Halkların Demokratik Kongresi Halklar ve İnançlar Komisyonu Süryani ve Rum halkının paskalya bayramlarını Kilise ziyareti ile kutladı.

HDK halklar inançlar komisyonu, İstanbul Beyoğlu'ndaki Süryani Ortodoks Kilisesi’ndeki bayramlaşmada Metropolit Yusuf Çetin’in yanı sıra Rum kilisesi ruhani temsilcileri ve Süryani halkıyla bayramlaştı.

Komisyon adına Metropolit Yusuf Çetin ile görüşen Hatice Altınışık, HDK adına iyi bayramlar dileğiyle beraber Suriye'de kaçırılan iki metropolit için de geçmiş olsun ve iyi dileklerin yanı sıra her türlü dayanışmada bulunabileceklerine ilişkin düşüncelerini paylaşarak son durum hakkında bilgi aldı. Geçtiğimiz hafta Suriyeli muhalifler metropolitler Pavlus Yazıcı ile Yuhanna İbrahim'i kaçırmıştı. Mardin’deki Süryani kuruluşları bu nedenle Paskalya kutlamayacaklarını duyurmuştu.

Ziyaretten son derece hoşnut olan Metropolit Yusuf Çetin, dayanışmanın memnuniyet verici olduğunu,  halkların ve inançların barış, dostluk ve dayanışma için yan yana gelerek ortak çalışmalarının toplumsal barışa hizmet edeceğini vurgulayarak konuklara paskalya çöreği ve paskalya yumurtası sundu. (Demokrat Haber)