Tutuklu HDK Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu'nun annesi Saliha Hamzaoğlu, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 

Sincan F tipi 2 No’lu Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu acı bir kayıpla sarsıldı. Hamzaoğlu'nun tutuklanmasından kısa süre sonra beyin kanaması geçiren annesi Saliha Hamzaoğlu, 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye altına alınmıştı. Uzun süredir tedavi gören Saliha Hamzaoğlu, yaşamını yitirdi.

Bu ölüm haberi sonrası HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit twitter üzerinden şu mesajı paylaştı: 

"Eş Sözcümüz, yoldaşımız, hocamız Onur Hamzaoğlu’nun annesi Saliha annemizi kaybetmenin derin acısı içindeyiz. Saliha anne uzun süredir hastanede yatıyordu ve genel durumu kötüydü. Buna rağmen Onur Hocayı tahliye etmediler. Öfkeliyiz, Üzgünüz."

HDP'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

HDP Eş Genel Başkanları Hamzaoğlu'nun annesinin vefatıyla ilgili bir mesaj yayınladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

AKP-MHP Koalisyonu’nun hukuksuz bir şekilde rehin aldığı HDK Eş Sözcüsü Sayın Onur Hamzaoğlu’nun annesi Saliha Hamzaoğlu’nun ölüm haberini almanın derin üzüntüsü içindeyiz. 

Bir süredir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakımda bulunan Saliha Ana, maalesef cezaevinde rehin tutulan oğlunu göremeden aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan rahmet diliyor, sevenlerine ve Hamzaoğlu ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. 

Onur Hamzaoğlu’nun yoğun bakımdaki hasta annesini görme talebini reddedenleri esefle kınıyor, bu hukuksuzluğun ve vicdansızlığın müsebbiplerinden hukuken hesap soracağımızın bilinmesini istiyoruz. 

HDK HAMZAOĞLU'NUN TAHLİYESİNİ İSTEMİŞTİ

HDK, Hamzaoğlu'nun annesini görmesi ve son zamanlarında yanında olması için tahliye edilmesini talep etmişti. 

9 Şubat günü gözaltına alınan Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu,17 Şubat’ta çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Tutuklanma gerekçesi ise yaptıkları 4 Şubat tarihli basın açıklaması oldu.