Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ankara bileşenleri, üyeleri İsmail Çelebi'nin bıçaklı saldırıya uğramasını protesto etti. 

HDK Ankara bileşenleri, dün Rojava'da çetecilerin Kürtlere yönelik gerçekleştirdiği katliamın protesto edildiği basın açıklamasının ardından bıçaklı bir saldırganın saldırısı sonucu yaralanan üyeleri İsmail Çelebi için Güvenpark'ta basın açıklaması yaptı.

HDK bileşenleri adına açıklama yapan Harun Çakmak, Rojava'da gerçekleşen katliamı protesto ederken yanlarına gelen iki saldırgandan birinin 'ben askerim' diyerek kendilerine saldırmaya başladığını aktardı. Yaşanan saldırı sonrası HDK'lilerin ve Güvenpark Kadın Forumu için bekleyen kadınların saldırganlara müdahale etmesi üzerine polisin havaya ateş açtığını belirten Çakmak, "Arbede bir süre devam ettikten sonra saldırganlar polis tarafından kalabalığın içinden alınarak Çankaya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Faşist saldırıdan sonra Güvenpark'ta bekleyen yüzlerce kişi saldırıyı izlemekle yetinen ve saldırganları koruyan polisi uzun süre yuhaladı. Ankaralılar, polise 'siz ne işe yararsınız', 'eşiniz halka saldıranları korumak olmuş', 'işte yine destan yazdınız' diye bağırdığını" kaydetti.

Çakmak, tepkiler üzerine polisin parkı terk etmek zorunda kaldığını belirterek, "Polis Başbakanlığa doğru yürürken, kitle de uzun bir süre polislerin arkasından ilerledi ve 'Tayyip'in kahramanları Tayyip'in yanına gitsin, defolun' diye haykırdığını" söyledi.

Saldırıya uğrayan Çelebi'nin sağlık durumunun iyi olduğunu aktaran Çakmak, yapılan saldırıyı kınadıktan sonra protesto sona erdi. (ANF)