Gazeteci Hayko Bağdat, Sur'daki "sokağa çıkma yasağı" ve yaşanan saldırılar nedeniyle evlerini terk eden ailelerle dayanışmak için "Salyangoz" adlı tek kişilik "Bişe" gösterimini sahneledi.

Hayko Bağdat, Diyarbakır’da gazetecilerle bir araya geldi. Surlu ailelerle dayanışmanın kendisini iyi hissettiğini dile getiren Bağdat, batıda tüm sanatçı ve gazetecinin Diyarbakır’a gelmesi gerektiğini belirterek yurtdışı programları sonrasında "Salyangoz" oyununu Van, Mardin ve Batman'da da sahneleneceğini buradaki gelirlerin de Surlu ailelere bağışlayacağını vurguladı.

'HANİ SUR TOLEDO OLACAKTI'

Davutoğlu'nun "Sûr'u Toledo'ya çevireceğiz" sözlerini de hatırlatan Bağdat, "Sur kan ağlıyor. Davutoğlu hani burayı Toledo'ya çevirecekti. İnsanların acısı ile dalga geçip Toledo diyordu ancak bir kişinin iki dudağının verdiği karar ile gitti. Kısacık başkanlığına tanklarla insanların evlerine ateş açmayı sığdırdı. Sanırım bir daha adını bir toplantıda anmayacağız. Tarihin çöplüğüne doğru yol aldı" diye konuştu. 

'BASINA BASKI KORKUNÇ'

Muhalif basına yönelik saldırıların korkunç düzeye ulaştığını da ifade eden Bağdat, ülkenin batısında kayyum tehdidi altında, doğusunda ise gözaltı, tutuklama, darp ve işkence tehdidi altında gazeteciliğin yapıldığını vurguladı. Bağdat, son 6 ayda sadece Kürt televizyonlarına çıktığını sözlerine ekledi. 

'DEVLETİN YÖNTEMLERİ AYNI'

Gazeteci Can Dündar'a yapılan saldırıya da değinen Bağdat, Dündar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterildiğini anımsattı. Devletin değişmeyen yöntemlerine işaret eden Bağdat, "Hrant Dink'de aynı mahkeme köşelerinde hain ilan edip sonra öldürülmüştü. Önce hain ilan ederler sonra bir siyasetçi bizi işaret eder ve biri gelip öldürür" diye konuştu.

(Kaynak: DİHA)