Baskın Oran ve bir grup arkadaşı Dersim'in Çemişgezek İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde çıkan çatışmada yaşamını yitiren PKK’li Mazlum Erenci için gazeteye ilan verdi.

Çünkü Mazlum Erenci, aynı zamanda “TMK mağduru çocuklar”, “taş atan çocuklar olarak” bilinen çocuk tutuklulardan biriydi.

Son günlerde TİT adlı ırkçı terör örgütü tarafından tehdit edilen Baskın Oran aydın sorumluluğunu bir kenara bırakmadı.

İşte Baskın Oran ve arkadaşlarının Taraf Gazetesi’nde yayınlanan ilanları:

MAZLUM ERENCİ (1992-2011)

Sevgili Çocuk, sana taş atan çocuk dediler, oysa TMK mağduruydun, sana 8 sene ceza verdiler, oysa masumdun, seni saldılar dışarıya hadi özgürsün dediler, oysa mahkumdun.

Bir türlü kabullenemedin ait olduğun ortamda baskı altında olmayı, bir türlü kabullenemedin seni tanımayan bir sistemde yaşamayı, o küçük yaşınla o büyük yüreğinle isyanını başka türlü ifade emek istedin, gitme dedik dinlemedin, umut var dedik inanmadın, oku dedik, hak ara dedik, bu memleketin hukukuna da, eğitimine de güvenmiyorum dedin, bu ülkenin insanına güven dedik, yok dedin ve gittin, öyle gittin ki içimize kor düşürerek, içimizde yangınlar yaratarak gittin. Sevgili çocuk, bu nasıl zalim bir hayat, Sevgili Çocuk, bu nasıl bir düzen seni aldılar elimizden, Sevgili Çocuk, andımız olsun uğrunda hayatını verdiğin bu derde çare bulacağız, bulamazsak, bize, hepimize, seni çağıran ve yok eden güçlere lanet olsun.

Baskın Oran, Mehmet Uçum, Hatice Uçum, Jale Mildanoğlu, Mehmet Atak, Gülçin Avşar

DEMOKRAT HABER