Maliye ve polis ekipleri mühürleme işlemi için Hayatın Sesi ve İMC televizyonuna geldi.

Mühürleme sırasında, Hayatın Sesi binasında ziyaret için gelen DİSK heyeti ve EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan bulunuyordu.
 
Stüdyo ve Reji odasına baskın yapan polisler internet üzerinden yayın yapan televizyonun internetini kesti.

Stüdyo ve Reji odasını mühürleyen polis ekipleri daha sonra kanaldan ayrıldı.

Kanalın Kocamustafapaşa'da bulunan binasına ise destek olmak amacıyla çok sayıda sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcisi ve haber alma hakkını savunmak için izleyiciler geldi. 

Hayatın Sesi emekçileri, polis ekipleri binadan ayrılırken "Hayatın Sesi susturulamaz" sloganlarıyla kararı protesto ettiler.



İMC TV'NİN YAYINI DURDURULDU

Öte yandan, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan İMC’ye de polis baskın düzenledi. Her iki televizyonun binası mühürlenmek istenirken, İMC TV'nin yayını kesildi.

İMC TV, Twitter hesabı üzerinden polisin kanala baskın düzenlediğini duyurdu. Kurumdan yapılan açıklamada çalışanların baskını protesto ettiği belirtildi.

Kanal merkezine gelen polisler canlı yayın sürdüğü esnada yayını durdurmak istedi. Polislerin kanal yayını durdurmaya çalışması devam eden canlı yayın ile kamuoyuna ulaştırıldı.
 
Kanalın yayının durdurmak isteyen polisler ile o sırada canlı yayın porgramının konuğu olan İMV TV Genel Yayın Koordinatörü Eyüp Burç arasındaki tartışmalarda ekranlara yansıdı. Eyüp Burç, yayını durdurmak isteyen polislere "Yüzünüzü neden kapatıyorsunuz. Zalimler için yaşasın cehennem" diyerek tepkisini gösterdi.
 
Yayını durdurmak isteyen polislere kanal çalışanları da tepkilerini gösterdi. Polisler binada yayını kesmeye çalıştığı sırada canlı yayın programının sürdüğü stüdyoda toplanan kanal çalışanları hep birlikte "Susma haykır, özgür basın haktır", "Özgür basın susturulamaz" sloganları atarak tepkilerini gösterdi.
 
İlerleyen dakikalarda kanal çalışanlarına destek için DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren de stüdyoya geldi. HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven ise telefonla bağlandıkları canlı yayında kanala yönelik yapılan bu baskına dönük tepkilerini gösterdi.
 
Bu bağlantıların sürdüğü esnada Sterk TV de televizyonda yaşananları yine canlı yayın ile ekranlarına taşıyarak, izleyicilerini olan bitenden haberdar etti.
 
Kanalda arama yapan polisler ise kanalının önce süren yayın akışının sesini ardından ise bütünüyle görüntüsünü kesilerek İMC TV'nin ekranlarını kararttı.

İMC TV'ye baskın düzenleyen polisler, kanalın yayınını durdurduktan sonra reji ve sistem odasını mühürledi.



15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan 668 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile aralarında İMC TV, Hayatın Sesi, TV 10, Van TV, Jiyan TV, Azadi TV ve Zarok TV’nin de bulunduğu 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun kapatılmasına karar verilmişti.

3 Ekim’de kapatılan kanallar arasında bulunan Zazaca yayın yapan Jiyan TV, Çocuk Kanalı Zarok TV ve Azadi TV'ye akşam saatlerinde polis tarafından baskın düzenlenmiş, televizyonların kapılarına mühür vurulmuştu.