Hava Kuvvetleri’nde Korgeneral Damcı, Tümgeneral Kadıoğlu ve Tümgeneral Öztürk emeklilik dilekçesi verdi.

Damcı’nın, Uludere olayının sorumlularından olduğu iddia edilmişti.

Yüksek Askeri Şûra’nın 1-4 Ağustos tarihlerindeki toplantısı öncesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 3 ayrılık haberi geldi.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı, Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile Genelkurmay Dış İlişkiler ve Uluslararası Güvenlik İşleri Daire Başkanı Tümgeneral Atilla Öztürk emekliliklerini istedi.

2 YILI VARDI AMA...

2011 yılında tümgenerallikten korgeneralliğe terfi eden Korgeneral Damcı’nın 2 yıllık görev süresi daha bulunuyordu. 34 vatandaşın yaşamını yitirdiği Uludere olayı sonrasında yayımlanan bazı haberlerde, Korgeneral Damcı’nın olayın sorumluları arasında bulunduğu iddia edilmişti.

Tümgeneral Kadıoğlu’nun ismi ise internete düşen bir ses kaydıyla gündeme gelmişti. Ses kaydında, geçen yıl Türk subaylarının Hatay yakınlarında bir İsrail casus uçağını tespit ettiği, Hawk füzelerinin üzerine kilitlendiği ve F-16’ların vurmak için izin istediği; ancak “Vur” emri verilmeyip bütün radarların kapatıldığı anlaşılıyordu.

Olayın soruşturulması amacıyla Korgeneral Damcı’nın emriyle kurulan heyetin başkanlığını Tümgeneral Kadıoğlu yapmıştı. Soruşturma heyeti, “olayın nasıl meydana geldiğini araştırmak yerine, ses kaydının nasıl sızdırıldığını araştırdığı” gerekçesiyle eleştirilmişti.

Emekliliğini isteyen diğer isimlerden Tümgeneral Öztürk de İzmir’de görülen Askeri Casusluk davasında tutuksuz sanık olarak yargılanıyor.