Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde, geçen dönem, bildiri dağıtan, afiş asan, yemekhane boykotları ile ilgili gibi  basın açıklaması yapan 56 öğrenci okuldan uzaklaştırılmıştı. 7 öğrenci de Yüksek Öğretim Kurumları'ndan çıkarılma cezası almıştı.

 

İdari Mahkemede haklarını arayan öğrenciler, mahkemenin yürütme kararını durdurması üzerine, okullarına geri dönebildiler.

 

Ancak sınav takvimlerini belirlemek için dün üniversiteye giden öğrencilerden Mithat Can Türetken ve Haydar Eren Öztürk öğrenci otomasyonlarına baktıklarında, "okuldan mahrum kalacakları" yönünde bir tebliğle karşılaştılar.

 

YENİ YÖK YÖNETMELİĞİNDE YENİ BİR ŞEY YOK

Öğrencilerin durumlarının "Yeni YÖK yönetmeliğince tekrardan değerlendirmeye alındığı ve 8 gün içinde savunma vermeleri gerektiği, aksi halde haklarından mahrum olacakları" yönündeki tebliğ üzerine  öğrenciler duruma tepki gösterdi.

 

Öğrenciler, "Böylece yeni YÖK yönetmeliğinin ne kadar adil ve demokratik olduğunu görmüş olduk" dedi. 

 

Ayrıca yaz döneminde, haberleri dahi olmadan, Turizm Meslek Yüksek Okulu'ndan uzaklaştırılan 5 öğrenci ve okuldan çıkartılan 1 öğrenci de üniversiteyi dava etmeye hazırlanıyor. (Demokrat Haber)