Milliyet’in haberine göre, Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı ekiplere, merkeze bağlı Meşrepe Tepe mevkisinde, PKK’li oldukları belirlenen bir grup arasında çıkan çatışmada, 7 PKK’li öldürüldü.

PKK’lilerin cesetleri, Hassa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

CUMHURİYET SAVCISI İNCELEME YAPIYOR

PKK’lilerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Cesetler, yapılan incelemenin ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek. PKK’lilerin öldürüldüğü Meşrepe Tepe Mevkii’ni geçiş noktası olarak kullandıkları belirtildi. Amanoslar’daki bu gurubun varlığını saptayan jandarmanın 12 gündür onları termal kamera ile takip ettiği de belirtildi.

TEHLİKELİ GELİŞMELER

Geçtiğimiz hafta da Bingöl ve Şırnak’taki operasyonlarda 7 PKK’li öldürülmüştü. Son günlerde çeşitli bölgelerde operasyonların yoğunlaştığı bilgisi geliyordu.

BDP “sivil itaatsizlik” eylemleriyle barışçıl ve çözüm yanlısı bir çizgi izlerken, PKK saldırı olmadıkça çatışmadan kaçınma ve savunma pozisyonunda kalma kararı almışken askeri operasyonların yoğunlaştırılması AK Parti hükümetinin “demokratik açılım” söylemlerinin geldiği nokta açısından önemli bir gösterge oluşturuyor.

DEMOKRAT HABER