Hatay'ın Defne İlçesi Akdeniz Mahallesi'nde Arap Alevi cemaatine hizmet veren Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (AHDAV) Genel Merkez Basın sözcüsü ve Özel Kalem Müdürü Sedat Bilgin geçtiğimiz gün gece saatlerinde evinin önünde saldırıya uğradı. Aynı zamanda Alevi inanç önderi olan Bilgin, saldırganlarca yere yatırılarak boynuna ip geçirildi. Bilgin ölümden döndü. Uğradığı saldırının ardından özel bir hastanede tedavi altına alınan Bilgin, kendisine yapılan saldırıyı DİHA'ya anlattı.

'HİZBULLAH TARZI BİR SALDIRI, IŞİD ZİHNİYETİNİ ANDIRIYOR'

Astım hastası olan Bilgin, ilacının bitmesi üzerine ilaç almak üzere eczaneye gidip geldiğini ve evinin kapısının önünde saldırıya uğradığını söyledi. Elektriklerin kesilmiş olmasından dolayı ortalığın karanlık olduğunu ve arkasından saldıran kişilerin kim olduğunu görmediğini ifade eden Bilgin, boğazına ip dolayarak kendisini boğmak isteyenlerin "Geber Ali Yeral'ın iti" diye bağırdığını ve dakikalarca süren bir boğuşma yaşadıklarını söyledi. Boğuşma sırasında çığlık atması ile saldırganların korkarak kaçmaya başladığını aktaran Bilgin, yapılan saldırının kendi şahsında Alevi halkına yapıldığını kaydetti.

Yapılan saldırıda ip ile boğulmaya çalışılmasının da dikkat çektiğini belirten Bilgin, daha öncelerde Hizbullah benzeri yapıların domuz bağı kullandığını hatırlatarak, saldırıyı yapanların IŞİD'vari bir zihniyete sahip olduğunu söyledi.

HATAY'DA ALEVİ İNANÇ ÖNDERLERİNE SALDIRILAR

Hatay'da Alevi inanç önderlerine daha önce 5 ayrı saldırının gerçekleştirildiğini ifade eden Bilgin, kendisine yapılan saldırının da organize olduğunu aktardı. "Ben bir inanç insanıyım" diyen Bilgin, yapılan saldırının düşündürücü olduğunu dile getirerek, yaklaşan genel seçimler öncesi Hatay'da provokatif eylem peşinde olan kesimlerin Hatay'ı karıştırmak istediklerine dikkat çekti.

Hatay'da 3 semavi din ile 6 mezhepten insanların huzur ve barış içerisinde yaşadıklarına dikkat çeken Bilgin, saldırının amacının Hatay'da karışıklık çıkarmak olduğunu sözlerine ekledi. Bilgin, herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırarak, sorumluların bulunarak cezalandırılmasını istedi. (Yüksekova Haber)