Yapılmak isteyen "güvenlik yolu"nu protesto eden Roboskîlilere 15 Ocak'ta yapılan ve gerçek mermi kullanılan askeri müdahale sırasında yaralanmış, kaldırıldığı hastane tarafından "yabancı bir cismin çarpması" şeklinde rapor verilmişti. Serhat Encü'yü yaralayan cismin kurşunu olduğu uzman doktorların tespitiyle kesinleşti.

Şırnak Roboski'de, 15 Ocak'ta yapılmak istenen "güvenlik yolu" protestosunda asker kurşunuyla yaralanan ancak kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi'nde "yabancı bir cismin çarpması" şeklinde yaralandığı belirtilen Serhat Encü'nün ateşli silahla yaralandığı anlaşıldı. Askerin gerçek mermi kullandığı olaylar sırasında Roboski katliamında yaşamını yitiren 11 kişinin akrabası olan Serhat Encü (17), ve Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Buradaki tedavisinde Encü'nün başına "yabancı bir cismin çarpması" şeklinde rapor verilmişti. Olayın peşine bırakmayan Encü ailesi, buradaki sonuçları Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzman doktorlara ulaştırdı. Doktorların yaptığı incelemenin ardından 5 Mayıs günün hazırlanan raporda Encü için "ateşli silahla kafa travması" teşhisi konulurken, bu tespitle de Encü'nün gerçek mermiyle yaralandığı kesinleşmiş oldu.

Encü ise daha önce şüpheli olarak çağırıldığı Gülyazı Taburu'ndaki sorumlulardan şikayetçi olacağını ifade etti. Daha önce verilen raporla sorumluların aklanmak istenildiğini belirten Encü, gerekli hukuki yollara başvurarak sorumlulardan hesap soracağını dile getirdi. Encü, sorumlularla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacak. (DİHA)