Antep’teki bir özel hastanede, sabaha karşı yangın çıktı. Yangında 2 kişi yaşamını yitirirken, 5 hastane çalışanı da dumandan etkilendi. Hastanedeki 80 hasta ile 5 personel, kentteki çeşitli hastanelere sevk edildi. Valilik tarafından yangınla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı açıklandı.

SERVİSLER DUMANLA KAPLANDI

Yangın, saat 04.00 sıralarında, Mücahitler Mahallesi’nde bulunan NCR International Hospital’da meydana geldi. Depolama tesisinde aşırı ısınmadan kaynaklı yangın nedeniyle servisler, yoğun dumanla kaplandı. Yangın ihbarı üzerine hastaneye sevk edilen itfaiye ekipleri, alevlere müdahele ederken, AFAD görevlileri ise hastaları tahliye etti. Ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında, tahliye sırasında yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastalardan isimleri açıklanmayan 2’si hayatını kaybederken, 5 hastane çalışanı da dumandan etkilendi. Hastanedeki 45’i bebek 80 hasta ile 5 personel, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere götürüldü.

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA

Antep Valiliği’nce yangınla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Çıkan yangında binada oluşan yoğun duman nedeniyle hastanenin genel yoğun bakım ünitesinde 25, çeşitli servislerde 10, yenidoğan ünitesinde 45 bebek ve dumandan etkilenen 5 hastane personeli olmak üzere toplam 85 kişi AFAD İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerince tahliye edilerek, 112 acil servis ambulanslarıyla ilimizdeki çeşitli hastanelere sevk edilmiştir. Tahliye sırasında Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi gören 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili olarak adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.”