Berkin Elvan'ın yaşamını yitirdiği Okmeydanı SSK önünde kitle beklediği sırada hastane önündeki yoldan 2 zırhlı polis aracının geçtiği fark edildi. Polis otobüslerinin kendileri için gönderildiğini düşünen vatandaşlar polisi yuhalamaya başladı ve yolu kapatarak protesto etti. 

İsmail Saymaz'ın haberine göre ‘Katil polis hesap verecek’ şeklinde slogan atan vatandaşlardan bazıları polis aracına taş attı. Polisler de kitlenin etrafına gaz atarak çemberi yardı ve hastaneden ayrıldı. 

Atılan gazlardan bazıları hastane avlusuna düştü. Aralarında hasta ve hasta yakınlarının da bulunduğu kalabalık ve Berkin Elvan için de toplananlar gazdan etkilendi. 

Okmeydanı SSK hastanesine Berkin Elvan için gelenlere Metrobüs duraklarında kimlik kontrolü yapılmak istendiği ileri sürüldü. Bu yüzden polis ve vatandaşlar arasında arbede çıktığı belirtildi.

PERPA Ticaret Merkezi ’nin önü adeta açık hava karakoluna döndü. Geniş alanda onlarca polis otobüsü, panzerler ve akrep denilen zırhlı araç bekletiliyor. Yaklaşık yüzü aşkın polis de buraya getirildi. Polislerin PERPA önündeki olağanüstü bekleyişi sürüyor.