İki yılı aşkın süredir Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan 80 yaşındaki hasta tutuklu Sise Ananın (Bingöl) Mersin Üniversitesi Hastanesi’ne yatırıldığı belirtildi.

Konuya ilişkin Pirha’ya bilgi veren Bingöl’ün avukatı Gülşen Özbek, son dönemde durumunun ağırlaşmasına rağmen cezaevinden hastaneye gidiş gelişlerde elleri kelepçeli halde ring aracı dayatılan Bingöl’ün durumuna ilişkin birtakım görüşmelerin yapıldığını kaydetti

Özbek, Bingöl’ün taleplerine olumlu geri dönüş aldıklarını, ring aracı yerine normal araçla hastaneye götürüldüğünü söyledi.

‘TAHLİYE SÖZ KONUSU OLABİLİR’

Avukat Özbek, Bingöl için bağımsız bir sağlık kuruluna sevkini talep ettiklerini belirterek, gelişmeleri şu şekilde aktardı:

“Bu kapsamda Mersin Üniversite Hastanesi’ne sevki yapıldı. Birkaç gün gelip gitti, ancak önceki gün sağlık durumunun ağırlaşmasından kaynaklı tedavinin sağlanabilmesi açısından yatışına karar verildi. Şu an hastanede yatıyor. Hem tedavi süreci başladı. Hem de tekrardan bir sağlık kurul raporu hazırlanacak. Umuyoruz ki Sise Nine’nin cezaevinde tek başına yaşama koşullarının olmadığına ilişkin bir sağlık raporu verir; çünkü o ölçüde hasta ve yaşlı.”

Özbek, taleplerinin cezanın ertelenmesi veya tahliye olduğunu belirterek, “Hastalığı, kocama hallerinde ceza infazının ertelenebileceğini ya da cezanın infazının herhangi bir denetim uygulanarak geçirilebileceği belirtiliyor. Yani herhangi bir denetim hükümleri uygulanarak da tahliyesine karar verilebilinir. Ya da doğrudan sağlık durumu da dikkate alınarak tahliyesi söz konusu olabilir” dedi.

HASTA TUTUKLU BİNGÖL 2 YILDIR CEZAEVİNDE

Sise Bingöl, 2 yılı aşkın süredir Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuluyor.

Yaşlı olmasından dolayı algılama yeteneğini kaybetmiş olan Bingöl, mide, şeker, astım, tansiyon gibi hastalıklarıyla mücadele ediyor.

Tek başına yaşamını sürdüremeyen Bingöl, diğer tutukluların yardımıyla günlük ihtiyaçlarını giderebiliyor.

Bingöl için Muş Devlet Hastanesi’nce verilen raporda “Sağlığının cezaevinde kalmaya elverişli olmadığı” tespiti yapıldı. Ancak buna rağmen İstanbul Adli Tıp Kurumu’nca (ATK) verilen raporda “Cezaevinde kalmasının hayatı için tehlike arz etmediği” denilerek tahliyesi engellendi.

Son olarak kendisiyle görüşen İHD’li Dora Şeker, Bingöl’ün yaş ve hastalığından kaynaklı durumunun kötü olduğunu, çocuklarının ismini dahi hatırlamadığını vurguladı.