Hasta tutuklu Sibel Çapraz'ın ablası Kendi Çapraz, kardeşinin açlık grevi eylemini sonlandırdığını belirterek, "Sibel'in bir an önce cezaevinden çıkarılmasını bekliyoruz" dedi.
 
27 Kasım 2015'te zırhlı aracın açtığı ateş sonucu yaralanan Hakkari Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Genel Meclis üyesi Sibel Çapraz'ın ablası Kendi Çapraz, geçtiğimiz gün kardeşi ile Menemen R Tipi Cezaevi’nde görüştü. Kendi Çapraz, kardeşi Çapraz'ın son durumunu anlattı.
 
Çapraz, kardeşinin sağlık durumuna dair, "Doktorlar saldırı sonrası yüzde 50 yaşama şansı verdi ve ameliyata aldılar. Sibel'in hayatını kurtaran zaten o ilk ameliyat oldu. Sibel yaklaşık 11 aydır yaralı. 3 ay da hastanede kaldı tam olarak 96 gün boyunca yanında hep ben vardım. İlk ameliyattan hemen sonra 15 ameliyat daha geçirdi. Bir de vücudunda kist var, her gece onun sancısını çekiyor. Damar yolu açık bir şekilde cezaevinde. Hukuki açıdan yaptığımız her itirazımıza ise ret cevabı aldık" dedi.
 
AÇLIK GREVİNİ SONLANDIRDI
 
Kardeşinin yaşananları protesto etmek için açlık grevine girdiğini dile getiren Çapraz, "Aldığımız son bilgilere göre kardeşim açlık grevinden çıkmış ama eğer bir insanın yediği kapalı yoğurdun içinde dahi böcek çıkıyorsa, banyoya dahi kamera takılıyorsa bir insana açlık grevi dışında bir çare kalmamış demektir. Açlık grevine girdiği için de hakkında disiplin soruşturması başlatılmış" dedi. Çapraz, kardeşi içerde açlık grevindeyken annesinin de yaşananları protesto etmek için kendisini aç bıraktığını aktardı.
 
26 EKİM'DE İLK MAHKEME
 
26 Ekim'de kardeşinin mahkemeye çıkacağını hatırlatan Çapraz, "Mantığa sığmayan bir durum var ortada, Sibel'i cezaevine yollayan hakim ve savcılar 'FETÖ' örgütünden cezaevine gönderildi. Biz Sibel hakkında verilen kararların sağlıklı olduğuna nasıl itibar edeceğiz. Biz bunun neden böyle olduğunu çocuklarımıza bile anlatamıyoruz" dedi.
 
DAYANIŞMA ÇAĞRISI
 
Kardeşinin durumu ile ilgili duyarlı tüm kesimleri dayanışmaya çağıran Çapraz, şunları söyledi: "Adalet Bakanlığı'nı da duyarlılığa çağırıyoruz. Kardeşimin daha ameliyat olması gerekiyor. Başımız dik, tek düşüncemiz Sibel'in ameliyatlarıdır. O yüzden tedavi etmek amacıyla Sibel'in bir an önce cezaevinden çıkarılmasını bekliyoruz. Sivil toplum kuruluşlarına da bu doğrultuda çağrıda bulunuyoruz. Çünkü, Sibel çok zor durumda, onu her görmeye gittiğimde önce sakinleştirici alıp öyle gidiyorum." (Kaynak: DİHA)