Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın HDP İmralı heyetine geçtiğimiz haftalarda “durumlarıyla ilgili düzeltme yapacağız” dediği cezaevlerindeki ağır hasta mahkumlarla ilgili Van Cezaevi’nde farklı bir uygulama yapıldı.

Fırat Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Van F Tipi Cezaevi'nde aynı odada tutulan PKK'li mahkumlar Diyar Kaydu ile Diren Yaşa, başka bir cezaevine sevkedildi.. Yarın açık görüşe gidecek olan Kaydu ve Yaşa'nın ailelerini arayan cezaevi idaresinin, "Sevk edildiler. Görüşe gelmeyin" diyerek telefonu kapattığı öğrenildi.

Hasta olan her iki mahkumun aileleri, Kaydu ve Yaşa'nın sağlığından ve nereye sevk edildiğini bilmedikleri için endişe ettiklerini belirtti.

Kaydu'nun ailesinin verdiği bilgiye göre, sol gözünün yüzde 80'inin çürüdüğü, küçüldüğü ve dizinin aldığı bir darbe sonucu kalıcı rahatsızlığı bulunduğu öğrenildi.

Yaşa'nın ise vücudunun omurilik bölgesinde şarapnel parçaları bulunuyor. Akciğer rahatsızlığı da olan Yaşa, ağır hasta mahkumlardan biri. İnsan hakları örgütlerinin hasta mahkumlar raporunda yer alan Yaşa için HDP'li vekiller Kemal Aktaş, Gülser Yıldırım, Selma Irmak, İbrahim Ayhan ve Faysal Sarıyıldız'ın geçtiğimiz yıl dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunduğu raporda da durumu iletilmişti.