Gezi direnişi sırasında İstanbul’da Maltepe Gülsuyu’nda uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik’in davasının altıncı duruşması bugün Kartal’daki Anadolu Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Salon bulunamadığı gerekçesiyle beş kez ertelene dava öncesi alınan güvenlik önlemleri dikkat çekerken, duruşmada bir tutuksuz sanığın izleyicilere bıçak çektiği iddia edildi. İleri Haber’den Rıfat Doğan’ın aktardığına göre, söz konusu sanık duruşma salonundan çıkartıldı ve gözaltına alındı.

ANNE NURAY GEDİK'E 'SENİ KESERİM' TEHDİDİ

Birgün'de yer alan habere göre, Hasan Ferit'in ailesinin avukat Ebru Timtik ise, sanıklardan birinin kimlik tespiti sırasında anne Nuray Gedik'e kafa sallayıp elini boynuna götürerek 'seni keserim' şeklinde işaret yaptığını belirtti. Timtik, suç duyurusunda bulunmak istediklerini söyledi.

Bir başka sanık ise duruşmayı izlemek ve aileye destek vermek isteyen CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'ün ‘yerinin burası değil, Meclis olduğunu’ söyledi ve dışarı çıkmasını istedi.

'SALON YETERSİZ' DİYE ERTELENMİŞTİ


Mahkeme heyeti, beşinci duruşmada ‘kamu güvenliği nedeniyle‘ davanın başka bir yere nakli konusunda Adalet Bakanlığı’na yazılan yazının cevabının beklenmesine karar vermiş ve davayı yine ertelemişti. Üye hakim ise duruma tepki göstermiş ve fiziki şartların İstanbul’da sağlanamaması halinde Türkiye’nin hiçbir yerinde sağlanamayacağını belirtmişti.

Davayla ilgili hazırlanan iddianamede 22’si tutuklu 35 sanık ‘Kasten yaralama’, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma’, ‘Nitelikli yağma’, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘Nitelikli yağma’ gibi suçlardan, 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor.