İstanbul'un Maltepe ilçesine bağlı Gülsuyu Mahallesi'nde uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik'in yaşamını yitirmesine ilişkin açılan davanın 35'inci duruşması Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, Gedik'in yakınları, anne Nuray Gedik ve avukatlarının yanı sıra ve çok sayıda kişi katıldı.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada savcı mütalaasını tekrarladı.

Daha sonra söz alan Halkın Hukuk Bürosu (HHB) avukatlarından Ezgi Çakır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçen hafta uyuşturucu satıcılarının bacağının kırılması yönünde polislere verdiği talimatı hatırlatarak, "Hasan Ferit Gedik duruşması buna aslında bir örnektir. Uyuşturucu ile mücadele etmeme bir devlet politikasıdır. Devletin uyuşturucu ile mücadelesi ortadadır, Hasan Ferit Gedik Uyuşturucu ile Savaş ve Kurtuluş Merkezi kapatılıp kalekol yapılmıştır. 15 hastayı gözaltına alarak 7 gün boyunca gözaltında tutmuştur" dedi.

SANIKLAR İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ

Tutuklu sanık Mert Kazan'ın samimi itiraflarda bulunduğuna dikkat çeken Çakır, "Örgütün lideri konumdaki Zafer Turhan tarafından azmettirildiği, hapishaneye nasıl uyuşturucu, para sokulduğunu anlatmıştır. Çete lideri vasfıyla suça azmettiriyor. Zafer Turhan tapelerde açıkça görüldüğü üzere Hasan Ferit Gedik olayında suça karıştığını itiraf ediyor. Mahkeme heyeti, sanıkları tahliye etmekle kalmadı, adli kontrollerini kaldırdı. Şimdi biri Türkmen Dağı'nda diğeri Gürcistan'a kaçmıştır. Dosya tasfiye edilmeye çalışılıyor” diyerek tahliye edilen 7 sanığın derhal tutuklanmasını talep etti.

‘SUÇU ÜSTLEN' DEDİLER'

Daha sonra konuşan tutuklu sanık Mert Kazan ise, pişmanlık duyduğunu ifade ederek "Şahin Eren'in avukatı ve Şahin Eren beni sürekli baskıladılar. Ferhat Keleş olayı anlattı, ben olayı görmedim bile. 'Suçu sen üstlen biz sana, ailene bakarız' dediler. Her şeyi anlattım. Zafer Turhan da söylüyor Hasan Ferit'i Şahin Keskin'in öldürdüğünü" ifadelerini kullandı.

Tutukluların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı karar verilmek üzere 14 Şubat'a erteledi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı