Maltepe Gülsuyu'nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin davada tutuklu yargılanan 22 kişiden 6'sı tahliye edildi.

Anadolu Adalet Sarayı'nda bulunan 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 22'si tutuklu toplam 24 sanık ile taraf avukatları katıldı.
Yaklaşık 14 saat süren duruşmada "Kamu güvenliği" nedeniyle 'kapalılık' kararı alındı ve her müştekiyi bir avukatın temsil etmesi yönünde karar verildi. Bu kararı protesto eden müştekiler ve avukatları duruşma salonunu terk etti.

6 TUTUKLU SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Cumhuriyet'te yer alan habere göre 22 tutuklu sanığın yaklaşık 1 yıldır ifadesi alınamıyordu. Bu celse ise tüm tutuklu sanıkların ifadesinin alınması işlemi son buldu. Sadece sanık ve avukatlarının bulunduğu duruşmada tutuklu sanıklardan Süleyman Tüfekçi, Kinyas Taşhan, Yakup Kutlu, Şafak Velioğlu, Ercan Kütük ve Ahmet Turhan tahliye edildi. Mahkeme heyeti 6 tutuklu sanığın üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Geri kalan 16 tutuklu sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

3 tutuksuz sanığın savunmalarının alınmış olması gerekçesiyle haklarında bulunan yurt dışı çıkış yasağını kaldıran mahkeme heyeti, il dışında bulunan sanıkların ifadesinin gelecek celse SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığı ile alınmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, müştekilerin gelecek celse duruşmaya zorla getirilmesine karar verirken, duruşma 13 Nisan saat 10.00'a ertelendi.