Hasan Cemal T24’teki köşesinde kaleme aldığı "Başbakan Erdoğan’a: Tuttuğun yol yol değil; bu kafayla ne barış, ne de demokrasi gelir!" başlıklı yazısında Başbakan Erdoğan’a seslendi, “Uyarıyorum,” dedi; ”Tuttuğun yol, yol değildir. Bu kadar acımasızlıkla, bu kadar hoşgörüsüzlükle, devletin böylesine hoyratlığıyla ne barış olur, ne demokrasi olur, ne de hukuk olur bir ülkede,” dedi.

'BAŞBAKAN'IN DİLİ KIŞKIRTICI, PROVOKATİFTİ'

Erdoğan’ın Ankara mitingindeki konuşmasını barışçı olmamakla suçlayan Cemal, konuşmayı, “Kışkırtıcı, cephelere bölücü, kutuplaştırıcı, provokatif,” olarak nitelendirdi.

“Bir başbakan, böylesine bir dil ve söylemle ülkesine barış getiremez, ancak böler ve cepheleştirir,” diyen Cemal, Başbakan’ın “yoksulları varsıllara karşı kışkırtmayı hiç ama hiç ihmal etmediğini”de ekledi.

'ÜLKEDE BARIŞ VE DEMOKRASİ İSTEYENLERİN İŞİ DAHA DA ZORLAŞMIŞ DURUMDA'


Cemal son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Başbakan Erdoğan şunu iyi bilsin: Türkiye’yi bu krize kendisi soktu. Bakalım nasıl çıkaracak?.. Yazık günah! Dilimin ucuna daha ağır sözler geliyor Başbakan Erdoğan’a yönelik ama şimdilik kendimi frenliyorum. Dediğim şu: Allah Türkiye’ye kolaylık ve sabır versin. Bu ülkede gerçekten barış ve demokrasi isteyenlerin işi biraz daha zorlaşmış durumda çünkü...”

Hasan Cemal’in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.