T24 yazarı Hasan Cemal, bugünkü yazısında CHP'nin 'Kürdistan' söylemi üzerine yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Cemal, CHP'nin programında yıllardır sosyal demokrat yazan bir parti olduğunu söyleyerek, Sosyalist Enternasyonal’in de üyesi olduğunu hatırlattı ve "Ama ne kadar sosyal demokrat? Ne kadar koyu milliyetçi bir parti?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu’nun, parti sözcülerinin ‘Diyarbakır buluşması’yla ilgili söylediklerini, Ahmet Kaya ve Şivan Perwer ile ilgili açıklamalarını eleştiren Cemal, "Ahmet Kaya’ya CHP olarak zamanında ne kadar sahip çıktınız ki? Ne zaman aklınıza geldi Ahmet Kaya? 37 yıldır memleket hasretiyle sürgünde yaşayan ve sesiyle, müziğiyle Kürtlerin yüreğinde kocaman bir yeri olan Şivan Perwer’e şöyle ya da böyle bir ilgi göstermek hiç aklınıza geldi mi? Ben anımsamıyorum," dedi.

"Bugün Ahmet Kaya’yla Şivan Perwer’e şu ya da bu nedenle sahip çıktı diye Tayyip Erdoğan’ı eleştiyorsunuz," diyen Cemal, "Şimdi eleştireceğinize, dün onlara sahip çıksaydınız," dedi ve şöyle devam etti:

"Dün Ahmet Kaya’yla Şivan Perwer’e siz sahip çıkabilseydiniz, hem biraz sosyal demokratlığın gereğini yerine getirmiş olurdunuz, hem de bugünkü eleştirileriniz inandırıcılık kazanabilirdi.

Diğer yandan, Kürdistan sözcüğünü olay haline getirme çabasındasınız. Bu konuda da neredeyse MHP ile yarışıyorsunuz.

Bu da bir başka ayıp.

Nereden bakılsa öyle.

Evet, Kürdistan var.

Nasıl inkâr edebilirsiniz ki?

Milliyetçi-Kemalist gömleğini sırtından çıkaramadığı için de ne ciddi bir iktidar alternatifi haline gelebiliyor, ne de oy tabanını genişletebiliyor."

Hasan Cemal'in yazısının tamamını okumak için tıklayınız…