Gazeteci Hasan Cemal’in ‘Delila: Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri’ ile gazeteci Tuğçe Tatari’nin ‘Anneanne Ben Aslında Diyarbakır’da Değildim’ kitaplarını toplatma kararı verildi.

Cumhuriyet’ten Canan Coşkun’un haberine göre, Balıkesir, Hatay ve Siirt’te eşzamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlar sonrası KCK, YDG-H ve YPG üyesi oldukları iddiasıyla üç kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan H. V.’nin üzerinde, aralarında Hasan Cemal’in, ‘Delila: Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri’ adlı kitabının olduğu bazı yayınlar çıktı.

Gözaltına alınan Ö. T.’nin üzerindeyse Tuğçe Tatari’nin, “Anneanne Ben Aslında Diyarbakır’da Değildim” kitabı çıktı.

Bu olay zabıtlara, “Şüphelilerin üzerinden PKK/KCK terör örgütünün görüşleri doğrultusunda yayın yaptığı ve suç unsuru taşıdığı değerlendirilen kitaplar çıktı” şeklinde geçirildi.

Daha sonra Gaziantep 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği, “Ele geçirilen materyaller üzerinde yapılan incelemede, terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasının yapıldığı, suç işlemek için alenen tahrikte bulunduğu, suçun ve suçlunun övüldüğü kanaatine varılmıştır” diyerek, Basın Kanunu’nun 25’inci ve Anayasa’nın 28’inci maddesi gereği toplatma kararı verilmesine hükmetti.

Gazeteci Ahmet Şık’a ise ‘Paralel Yürüdük Biz Bu Yollarda’ adlı kitabında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a hakaret ettiği gerekçesiyle dört bin lira manevi tazminat cezası verildi.