KCK’nin 25 Nisan'da yaptığı çağrı doğrultusunda 8 Mayıs tarihten itibaren geri çekilmeye başlayan gerilla gruplarından ilki PKK’nin Medya Savunma Alanları olarak adlandırdığı bölgeye ulaştı.

ANF’nin haberine göre, PKK’nin ifadesiyle "Van Eyaleti"nden yola çıkan 15 kişilik ilk grup Güney Kürdistan'da Medya Savunma Alanları’na ulaştı.



Gerillalar sınırı gece saatlerinde geçti. Sabah saat 6:30’da Medya Savunma Alanları'nda gerçekleştirilen karşılama törenine, çok sayıda gazeteci de tanıklık etti. Tören kıtası ile selamlaşan grup daha sonra bir açıklama yaptı. ANF ilk görüntüleri ve haberleri paylaştı.

7 GÜN YÜRÜDÜLER

Grup adına konuşan Cigerxwin Fırat, Abdullah Öcalan’ın çağrısı doğrultusunda geldiklerini belirterek “Sürece katkı sunmak istiyoruz” dedi. 14 arkadaşıyla birlikte yaklaşık 7 gün yürüyerek Güney’e ulaştıklarını ifade eden Fırat, “Önderliğimizin başlattığı sürece katılmak amacıyla geldik. Ancak yolda keşif uçuşları ve askeri hareketlilik yoğundu. Biz bu yıl savaşa hazırlanıyorduk, böylesi bir sürecin gelişebileceğini beklemiyorduk. Fakat Önderliğimizin perspektifi bizim için emirdir” diye konuştu.

Grup elemanlarından Savuşka Siirt ise “Önderliğimiz dışında hiçbir güç bizi geri çekemezdi, Önderliğimiz irademizdir” dedi.

GERİLLA İLE BİR GECE 

İlk grubun gelişini izlemek üzere Medya Savunma Alanları’na gelen gazeteciler bir geceyi gerillalar ile geçirdi.

Grubun gelişini ANF, DİHA, Nuçe TV, Sterk TV, Newroz TV, Sabah, Bianet, Agos, Dijle TV, İHA, AA, DHA, Hürriyet, Kanal D, Cihan, Reuters, T24, El Cizire Arabi, Kurdsat, Gali Kurdistan, Kurdistan TV, El Cizire İngilizce, Birgün, France Express, Radikal, Cumhuriyet ve gazeteci Hasan Cemal izledi.

HASAN CEMAL: TARİHİ ANA TANIKLIK ETMEK OLDUKÇA HEYECAN VERİCİ

İlk grup ile kısa bir süre yürüyen gazeteci Hasan Cemal “Benim için böylesi tarihi bir adıma tanıklık etmek oldukça heyecan vericiydi. Silahlı ilk grubun çekilişini görmek benim için güzeldi. Bu adım barış süreci için oldukça yararlı oldu. Anladığım kadarıyla bu geri çekilme süreci devam edecek. PKK bunu oldukça ciddiye alıyor. Gelen gerillalar da Önderliklerine derin bir güven duyduklarını söylüyorlar” diye konuştu.