Gazeteci yazar Hasan Cemal bugünkü yazısında, 2015’i değerlendirdi. Kötü bir yılın geride kaldığını ifade eden Cemal 2016 için hazırlıklı olun uyarısında bulundu.

2016’nın Türkiye için zor bir yıl olacağını belirten Cemal, ” Çok kötü bir yıl geride kalıyor.Hem Türkiye’de hem dünyada kötülüklerle dolu bir 2015... 2016 için de kötümserim. İyi şeyler söyleyemiyorum. Galiba 2016’da da sorunları her bakımdan ağırlaşacak bir Türkiye’de yaşanacak. Felaket tellallığı değil bu, gerçekçi bir bakış açısı... Hazırlıklı olun. Bu memleketi çok daha zor günler bekliyor 2016’da” İfadelerini kullandı.

T24'teki köşesinde Sokağa çıkma yasaklarını değerlendiren Hasan Cemal, Nurcan Baysal’ın yazısından alıntı yaparak “Biz bu yeni yılı da kutlamıyoruz. Bu yeni yıl gecesi çocuklarımla kilimlerimizi alıp Dağkapı meydanına, kapalıysa, Sur’a en yakın noktaya gideceğiz. Balonlarımızı şişirip, Sur’da, Cizre’de, Silopi’de, tüm bölgede tankın topun altındaki insanlar için gökyüzüne bırakacağız. Barış dileyeceğiz!” vurgusunda bulunarak barış dileğini yeniledi.

Yazının tamamı burada..

t24.com.tr/yazarlar/hasan-cemal/yeni-yil-yazisi-mi-yazmak-icimden-gelmiyor,13570