Çeşitli hapishanelerde bulunan PKK’li ve PAJK'lı tutsaklar, Nisan ve Mayıs ayları boyunca İmralı’ya sevklerini isteyecek. PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına açıklama yapan Deniz Kaya, Mart ayı başında başlattıkları süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemini noktalayarak, farklı eylemselliklere dönüştürdüklerini duyurdu.

Öte yandan Kaya, "İki aylık ziyaret boykotu eylemini de yoğun sevk ile aile ve yoldaşlarımızın mağduriyetini gözeterek bu eylemi başlatmıyoruz" dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt halkının özyönetim talebinin kabul edilmesi amacıyla, Mart ayı başında tüm hapishanelerde 10 günlük arayla süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi başlatan PKK'li ve PAJK'lı tutsaklar adına Deniz Kaya tarafından bir açıklama yapıldı.

Deniz Kaya tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle: 

"Zindanlardaki PKK'li ve PAJK'lı tutsakları olarak bulunduğumuz her alanda bu faşist saldırılara karşı direndik ve direneceğiz. Filli direniş ve onurlu duruşun yanında, bu saldırılara karşı Önderliğimizin ve hareketimizin özyönetim hamlelerini sahiplenmek amacıyla daha önce süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemini başlatmıştık. Bir süre önce kamuoyuna yaptığımız bir açıklama ile bu eylemsellik sürecini dönüştürdüğümüzü açıklamıştık. Ancak anladığımız kadarıyla bu açıklamamız yeterince anlaşılmamıştır. Önümüzdeki sürece ilişkin zindanlardaki tüm PKK'li ve PAJK'lı tutsaklar olarak tavrımızın daha net vurgulamak amacıyla bu açıklamayı gerekli gördük. 

Buna göre; Mart ayı başında başlattığımız süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemini sonuçlandırıyoruz. Nisan ve Mayıs ayları boyunca bütün yoldaşlarımız, Önderliğimizin yanına İmralı Adası'na sevklerimizi isteyeceğiz. Yine Nisan ve Mayıs ayları boyunca özyönetimlerin meşruiyeti ve özyönetim alanlarındaki saldırıları teşhir etmek amacıyla ilgili tüm bildiğimiz bütün resmi sivil toplum örgütlerine, yine uluslararası ilgili tüm kurum ve çevrelere mektup yazma tarzında bir süreci başlatıyoruz. İki aylık ziyaret boykotu eylemini de yoğun sevk ve aile ve yoldaşlarımızın mağduriyetini gözeterek bu eylemi başlatmıyoruz. Bütün yoldaşlarımızın çok daha hassas ve örgütlü bir yaklaşım içinde olacağına inanıyor, serkeftin diyoruz. Baş versek de baş eğmeyeceğiz, direnerek biz kazanacağız, halkımız kazanacak."

(Kaynak: ANF)