Diyarbakır’da 14 Nisan günü R.Y. isimli bir arkadaşı ile kent merkezinde bulunan Sümerpark'ta oturdukları sırada polis üzerine açtığı ateşle öldürülen Recep Hantaş (20) cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada önemli bir değişikliğe gidildi.

Hantaş ailesinin avukatı Mehmet Öner, olayla ilgili gözaltına alınan 2 polis memuurundan birinin tutuklandığı soruşturma kapsamında, belge ve bilgilerin toplanması görevinin Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılmasına dair itirazda bulundu.

Hazırladığı dilekçe ile soruşturmayı yürüten Başsavcılığa başvuran Av. Öner, olaya karışan polislerin emniyet birimlerine bağlı olması ve sahip oldukları bağlantılarla delillerin karartılabileceği gerekçesiyle soruşturmanın her tür kuşkudan uzak yürütülmesi için belge ve bilgilerin toplanma görevinin jandarma ekiplerine verilmesi talebinde bulundu.

Bu talebe olumlu yanıt veren Başsavcılık, süren soruşturma kapsamında bilgi ve belgelerin toplanması görevini Diyarbakır Jandarma Komutanlığı ekiplerine verdi.

ATEŞ MESAFESİ BELİRLENECEK

Bu kararla birlikte Diyarbakır'da ilk defa bir emniyet personelinin karıştığı cinayet soruşturması jandarmaya devredilmiş oldu.

Başsavcılığın bu kararı doğrultusunda öldürülen Hantaş'ın üzerindeki kıyafetleri ve olay sırasında kullanılan polise ait silahlar, ateş mesafesinin belirlenmesi için Van Jandarma Bölge Komutanlığı Jandarma Kriminal Bürosu’na gönderildi.

AYRINTILI OTOPSİ RAPORU HAZIRLANACAK

İşlenen cinayetin ardından Hantaş'ın yapılan ön otopsi raporu, ayrıntılı otopsi için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gönderildi.

GÖRÜNTÜLER ATK’YE GÖNDERİLDİ

Olay anına dair kamera görüntüleri ise netlik oranın artırılması amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na (ATK) gönderildi. Görüntülerin orjinali ATK'ye gönderilirken, kopyaları ise adli emanete alındı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı