Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nden mahkeme kararıyla akşam saatlerinde serbest bırakılan Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur'un evine polis ekipleri baskın düzenledi. Onur'un babası Cemal Yural, "serbest bırakıldığı gün böyle bir şey yapılır mı?" sözleriyle tepki gösterdi.

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı üzerine tutuklu bulunduğu Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nden serbest bırakılan ve lösemi hastası kızı Solin'le buluşan Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur'un evine polis baskını yapıldı.

ANF'ye bilgi veren, Hanım Onur'un babası Cemal Yural, "Polisler eve geldi ve ihbarda bulunulduğunu söylediler. Bizim balkondan ateş açıldığı iddia edilmiş. Arama yaptılar ama bir şey bulamadılar. Evin her köşesinde silah aradılar" dedi.

"İhbarcı var mıdır, ya da varsa kimdir, bilemiyoruz... Ama böyle bir şey yaşanmadı. Karakola gittik ve ifade verdik. Eve zarar verilip verilmediğini de, sordular. Evde bir zarar, hasar olmadığını söyledik. Ev dağıtılarak suç aleti arandı. Ama hiçbir şey bulunmadı" diyen Yural, ekledi: "Baskın sırasında kızım da etkilendi, çocuklar da. Serbest bırakıldığı gün böyle bir şey yapılır mı? Bundan kim mutlu olabilir, bilemiyoruz..."

Yural, kızı Hanım Onur'un yanı sıra diğer Kürt tutukluların da bir an önce serbest bırakılması yönündeki talebini de yineleyerek, "Benim kızım çocukları nedeniyle bırakıldı ama herkesin aileleri, çocukları var. Hepsini serbest bırakmalılar" dedi.