Lösemi hastası Solin'in annesi Hanım Onur, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye edildi. ''Çok heyecanlıyım" diyen Onur, Cizre'ye giderek çocuklarına kavuştu.

KCK davasından tutuklu bulunan ve lösemi hastası Solin ile epilepsi hastası Mirhat Onur'un annesi Hanım Onur, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin adli kontrol uygulaması ile Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye edildi.

Onur'un tahliye kararını duyan yakınları, şiddetli yağmura rağmen yaklaşık 4 saat Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde bekledi. Bu sırada Onur'un babası Cemal Yural, ellerini açarak sürekli dua etti.

Daha sonra cezaevinden elinde Kuran'ı Kerim ile çıkan Hanım Onur'u, yakınları zılgıtlar atarak sevinç gösterileriyle karşıladı. Gözyaşları içinde yakınlarına sarılan Onur, bir an önce çocuklarına kavuşmak istediğini söyledi ve Cizre'ye doğru hareket etti.

Hanım Onur, Dicle Mahallesi'ndeki evinin girişinde akrabaları ve çok sayıdaki vatandaş tarafından zılgıtlar eşliğinde karşılandı. Onur, araçtan inerek lösemi hastası kızı Solin ile epilepsi hastası oğlu Mirhat'a gözyaşları içinde sarıldı.

Çocukların annelerine sarılması sırasında duygusal anlar yaşandı. Annelerine kavuşan Solin ile Mirhat'ın ise heyecan ve sevinçten konuşmakta güçlük çektikleri görüldü.

"BİR ŞEYLER YAPILMALI"

Yoğun sevgi gösterisi nedeniyle güçlükle evine geçebilen Hanım Onur, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendi çocukları adına çok mutlu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Çünkü benim çocuklarımın bana ihtiyacı var. Çocuğumun söylediği bir laf vardır. 'Benim gibi binlerce çocuk var. Ve bu çocukların aileleri cezaevlerinde'. Kiminin eşi, kiminin kendisi, kiminin de kadın ve erkeği ile birlikte cezaevlerindeler. Cezaevinde bulunan kiminin çocuğu yatılı bölge okullarında veya başkalarının yanında yatıyor. O çocuklar içinde bir şeyler yapmalı. Eğer Türkiye'deki tüm halklar 'Solin ölmesin' diyorsa barışın gelmesi için de herkesin elini taşın altına koyup, çabalaması gerektiğini düşünüyorum.''

Onur, daha sonra çocukları ve yakınları ile evine geçti.

Hanım Onur'un avukatı Canan Atabay, Onur'un lösemi hastası 5 yaşındaki kızı Solin ile epilepsi hastası 9 yaşındaki oğlu Mirhat'ın sağlık durumunu gerekçe göstererek, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak bugün tahliye talebinde bulunmuş, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin adli kontrol uygulaması ile Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye edilmişti.

"BİR YANIM ÜZGÜN"

Hanım Onur, cezaevi çıkışında da şöyle konuşmuştu:

''Keşke böyle olmasıydı. Keşke çocuğum hasta olmasaydı. Bir çözüm, bir barış ile dışarı çıksaydım. Belki çok daha mutlu olurdum. Şu an bir burukluk yaşıyorum. İçerde aynı durumda olan bir çok anne var. Ben onları yalnız bırakıp geldim. Bir yanım kızıma kavuşacağım için mutlu bir yanım da diğerleri için üzgün. Ben başbakana mektup yazmıştım. Hem üyesi olduğum parti, hem de farklı partilere mektup yollamıştım. Birçok üniversiteli genç, benim için kampanya başlattı. Hepsine teşekkür ediyorum. Özellikle Diyarbakır Üniversitesi'ndeki arkadaşlara...'

Barış sürecinde Başbakan Erdoğan'ın atacağı her adımı kendim ve partim destekliyor. Bugün eğer bir barış adımı atılmasaydı, Solin'in bu durumda olması da zannedersem çok farklı yorumlanırdı. Ama bu bir adımdır. Başbakanın atacağı her adımı destekliyorum. Özellikle partim olarak ben destekliyorum. Çok heyecanlıyım çocuklarıma gitmek istiyorum'