AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti İl Başkanları toplantısında şöyle konuşmuştu:

“Benim ifademde dindarlar, dinsizler diye bir ifade yok. Dindar bir gençlik yetiştirme var. Bunu yine söylüyorum, bunun arkasındayım. Sayın Kılıçdaroğlu, sen bizden, muhafazakar demokrat parti kimliği sahibi AK Parti'den ateist bir nesil yetiştirmemizi mi bekliyorsun? O belki senin işin olabilir, senin amacın olabilir. Ama bizim böyle bir amacımız yok. Biz muhafazakar ve demokrat, milletinin, vatanının değerlerine, ilkelerine, tarihten gelen ilkelerine sahip çıkan bir nesil yetiştireceğiz. Bunun için çalışıyoruz.''

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, “Biz de dindar bir gençlik yetiştirmek istersek” diyerek tepki gösterdi. Kenanoğlu “‘Hangi din, hangi dindar gençlik?” diye sorduğu açıklamasında “Başbakanın bahsettiği din bellidir. Bu din, devletin yarattığı çoğu inançlı insanın da reddettiği “Resmi Devlet Sünniliğidir”. Peki sizin bu Resmi Din anlayışınızın dışında kalan dinler ve inançlar ne yapacak?” dedi.

Kenanoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu ülkede azımsanamayacak bir nüfusa sahip olan ve dine sizin baktığınız gibi bakmayan, sizin inandığınız gibi inanmayan Aleviler ne yapacak? Onların da gençliğini “Dindar” yetiştirme hakkı yok mudur? Cem evlerinin ibadethane kabul edilmediği, Din dersleriyle hala zorunlu Sünni anlayışın çocuklarımıza dikte ettirildiği, Alevi köylerine cami yapma uygulamasının yerel baskılarla devam ettiği ve desteklendiği, İbadethanelerimizin işgal altında olduğu, Alevi inancına mensup insanların resmi kurum ve kuruluşları bırakın özel sektörlerde bile işten attırıldığı bir süreçte biz Aleviler, çocuklarımızı, gençlerimizi kendi inançsal anlayışımıza uygun yetiştirebilme olanağına nasıl sahip olacağız?

Peki bu ülkede yaşayan ve her türlü vatandaşlık yükümlülüğünden muaf olmayan, vergisini veren, askerliğini yapan Ermeni, Rum, Süryani Hıristiyanlar, (Katolikler- Ortodokslar-Protestanlar) Yehova Şahitleri, Yahudiler, Ezidiler, Caferiler, Bahailer, Aleviler, inanca sizin gibi bakmayan Müslümanlar, bunların gençlerini “Dindar” yetiştirme hakkı yok mudur?

Peki bu ülkede yaşayan ve her türlü vatandaşlık yükümlülüklerinden muaf olmayan Ateist Anne ve Babanın çocuğunu kendi inançsızlığına uygun olarak yetiştirme hakkı yok mudur?  Ateistlik suç mudur?

Yeni Anayasa umutlarıyla az da olsa inanç ve inançsızlık özgürlüğü beklentisinin oluşturulduğu bir dönemde yapmış olduğunuz bu açıklama Anayasanın nasıl şekilleneceğinin ve “Kendine Müslüman” bir Anayasa olacağının çok net bir belirtisidir.

Bizler, sizin resmi inancınızın ötekileri olarak; bırakın kendi gençlerimizi kendi inancımıza göre yetiştirmeyi sizin “Dindar”lığınızdan gençlerimizi nasıl koruyacağımızın derdine düşmüş durumdayız.  Yaptığınız asimilasyondur. Asimilasyon ise insanlık suçudur. Siz dünyanın gözüne baka baka insanlık suçu işliyor ve işlemeye devam edeceğinizi de beyan ediyorsunuz…

DEMOKRAT HABER