Kürt yazar Musa Anter'in katili olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan JİTEM elemanı eski itirafçı ve korucu Hamit Yıldırım, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

Musa Anter cinayetinde tetik çektiği bildirilen ve dört gün önce Şırnak'ın Kumçatı beldesinde evine yapılan operasyonla gözaltına alınan JİTEM elemanı eski itirafçı ve korucu Hamit Yıldırım, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından savcılığa çıkarıldı.

 

Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Coşkun tarafından ifadesi alınan Yıldırım, daha sonra tutuklanma istemiyle gönderildiği mahkemece tutuklama kararı verilerek cezaevine gönderildi.

 

Hamit Yıldırım’ın 11 köylünün öldürüldüğü Güçükonak katliamı, öldürülen kapatılan HEP İl Başkanı Vedat Aydın cinayeti başta olmak üzere bölgede işlenen faili meçhul cinayetler, Yeşil kod adlı kontrgerilla elemanı Mahmut Yıldırım ve Jitem işleyişi hakkında da sorgulanması bekleniyordu. 26 Mart 1993 tarihinde Şırnak'tan Cizre'ye giderken Cemal Özkurt ile birlikte katledilen Ömer Güven cinayetiyle bağlantılı olduğu iddia ediliyordu. Bu konularda bir gelişme olup olamdığı konusunda henüz bir bilgiye ulaşılamadı.